Anasayfa
» Domuz eti hakkinda
» Domuz eti neden haram
» Domuz eti neden yenmez
» Domuz eti zararlari
» Domuz haram mi
» Domuz neden kiskanmaz
» Domuz yenmez mi
» Domuz Eti Neden Haram? Neden Yenmez, Domuz Etinin Zararları
Domuz Eti Neden Haram? Neden Yenmez, Domuz Etinin Zararları
"Sponsorlu Bağlantılar"
▼ İçerik ▼
Domuz eti neden haramdır ve domuz etinin sağlığa zararları nelerdir?
Domuz eti İslamiyet’te yasaklanmıştır. Bunun pek çok nedeni vardır. İslam dini açısından ve sağlığımız için birçok zararı vardır. İslam dünyası domuz yemediği için pek çok hastalıktan uzak kalmıştır. Hıristiyan dünyası ise uzun zamandır tedavi etmek istediği hastalıklar ile uğraşmaktadır.
Domuz yapı olarak, kendi pisliği de dahil olmak üzere verilen her şeyi yiyebilen bir hayvandır. Diğer hayvanların tamamında sindirim 12 saat sürerken domuzlarda sadece 4 saat sürmektedir. Bu nedenle yediği besinlerde ki toksin etkiyi engelleyemiyen bir hayvandır. Domuz eti bol yağ, kolesterol ve lipit içerdiği gibi kükürt de içermektedir. Ayrıca, etinde bulunan trişin isimli zararlı kurtçuklar vardır.
Domuz etinin zararları
Domuz etinde bulunan trişin isimli kurtçuklar, kaslara yerleşir. Kalp kasları, yutma, damarlara yerleşen bu parazitler menenjite bile neden olabilmektedir. Trişin parazitinin etkisini tedavi etmek çok zordur. Uzun ve zahmetli bir tedavi şekli vardır. Bazen ölümlere bile neden olabilmektedir. İçerdiği yüksek oranda ki yağ nedeni ile yüksek tansiyon, dolaşım sorunları ve ani kalp krizlerine neden olabilmektedir. Domuz içinde bulunan yüksek oranda ki büyüme hormonu insan vücudunda hızlı şekil bozuklukları yaratır. Eller, burun ve ayaklarda hızlı büyümeler oluşur. Domuz yağında bulunan sutoksin isimli kimyasal, lenf bezlerinin şişmesine ve iltihaplanmasına neden olur. İçerdiği yoğun kükürt sayesinde eklemlerde iltihap, kireçlenme ortaya çıkar. Eklemlerde hızla bozulma ve yumuşama oluşur. Domuz etini sıklıkla tüketen insanlarda hızlı yağ depolanması oluşur. Büyüme hormonu vücut şekil bozukluğu yaratırken, kanserli hücrelerin çoğalmasını sağlamaktadır. Hatta, erkek domuzlar belirli yaşlardan sonra kanser olurlar. Domuz etinde bulunan histamin ve imtizadol adlı kimyasallar, deride kaşıntı, dermatit yaratırlar. Ayrıca, çıban ve toplardamar hastalıklarına da davetiye çıkarırlar. Son yapılan araştırmalarda, karaciğer iltihaplanması domuz eti tüketimi ile %50 oranında artmaktadır.
Belki de en önemli olan konu, domuz eti tüketenlerde olan psikolojik değişimdir. Örneğin. Domuz kendi dişisini kıskanmayan ve uğruna savaşmayan tek erkek hayvandır. Bu nedenle domuz eti yiyen toplumlarda erkekler, kadınlarını fazla kıskanmazlar. Aynı şey kadınlar için de geçerlidir. Kadınlar da erkeklerini kıskanmazlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder