Kısaca Erich Fromm Biyografisi, Erich Fromm Eserleri, Resimleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼





Kısaca Erich Fromm  Biyografisi, Erich Fromm Eserleri, Resimleri

23 Mart 1900 yılında Frankfurt’ta doğmuştur. Musevi kökenlidir. Daha sonra Amerika’ya yerleşmiştir. Ünlü ruh bilimci ve sosyolojicidir. Marksist ve sosyalist, hümanist yaklaşımı savunmuştur. 18 Mart 1980 yılında hayata gözlerini yummuştur.

Hayatı

Erich Fromm, Münih üniversitesinde, toplum bilim ve ruh bilimi eğitimi almıştır. 1922 yılında Heidelberg Üniversitesinde doktorasını yapmıştır. Berlin’de ruh bilimleri üzerinde araştırmalar yapmıştır. 1930’lu yıllarda, Nazilerin Almanya’da güçlenmesi ile İsviçre’nin Cenevre kentine yerleşmiştir. 1933 yılında, Chicago Ruh bilimleri Enstitüsünden aldığı davet ile Amerika’ya yerleşmiştir. Burada özel çalışmalarını ve araştırmalarını yapmıştır, Columbia Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 1946 yılında William Alonson White Ruh hekimliği, Ruh bilim enstitüsünün kurucusu olmuştur. Yale Üniversitesi, New York Üniversitesi, Bennington Koleji ve Michigan Eyalet Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 1949 yılında, Meksika Ulusal Üniversitesinin profesörlük teklifini kabul etmiş ve tıp fakültesinde ruh bilim merkezini kurmuştur. 1965 yılına kadar orada çalışmıştır. Daha sonra emekli olmuş ve İsviçre’ye yerleşmiştir. Vefat edilinceye kadar orada yaşamıştır. Fromm’a göre, İnsan temelini oluşturan, doğuştan gelen bir doğaya sahiptir. Toplum insanın temel doğasına doyum sağlayabilmek için insan tarafından oluşturulmuştur. Şu ana kadar kurulmuş olan hiçbir toplum biçimi temel insan gereksinimlerini karşılayamamaktadır. Bu gereksinimleri tam olarak karşılayan bir toplum yaratılmalıdır. Fromm, beş tür karakter yapısından bahseder. Destek almak için başkasına dayananlar, hep başkalarından alanlar, sahip olduklarını biriktirenler, insanları nesne olarak görenler, sevgi yolu ile kendini geliştirenler. Fromm’un felsefesi; yaşamı anlamak ve insanları kavrayabilmektir.

Eserleri

Ahlak Psikolojisi, Psikanaliz ve Din, Sağlıklı Toplum, Sevme Sanatı, İnsan Yüreği, Özgürlükten kaçış, İnsan kalıcı Olabilir mi?, Psikanalizin Bunalımı, Yeni Bir İnsan Yeni Bir Toplum, Sahip Olmak ya da Olmamak ve İnsandaki Yıkıcılığın Kökenleri sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy