Anasayfa
» Akne nasil gecer
» Akne tedavisi
» Bitkisel akne tedavisi
» Kil maskesi hakkinda
» Sivilce izi
» Sivilce izi tedavisi
» Sivilce nasil gecer
» Sivilce tedavisi
» Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Sivilce İzi Tedavisi
Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Sivilce İzi Tedavisi
"Sponsorlu Bağlantılar"
▼ İçerik ▼
Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Sivilce İzi Tedavisi
Sivilceler, deri altındaki kıl köklerinin ya da folüküllerin ve yağ bezlerinin oluşturduğu bir rahatsızlıktır. Ergenlik döneminde daha fazla görülmesinin nedeni, yağ bezlerinin normalden fazla çalışmasıdır. Ergenlik döneminde sivilceler ile oynama ve iltihaplı sivilceler zamanla düzelse bile izlerini bırakabilirler. Sivilce izlerinden kurtulmak için pek çok yöntem kullanılmaktadır.
Sivilce izlerinin derinliği ve tipi tedavide etkendir. Sivilce izi tedavisinde çeşitli peeling ve lazer, dermabrazyon, dolgu madde enjeksiyonları kullanılmaktadır. Lazer ile sivilce izi tedavisinde, cildi soyarak veya soymadan tedavi yapılmaktadır. Lazer cihazları deri altına nüfus ederek, kolajeni uyarır ve hızla çoğalmasını sağlar. Cildin hızla yenilenmesi ile sivilce izleri kaybolur.
Fraksiyonel lazer uygulamaları çok faydalıdır. Kimyasal peeling işleminde, küçük sivilce izleri tedavi edilir. Büyük ve derin sivilce izlerinde pek fayda göstermez. Buna rağmen siyah ve beyaz noktalar temizlenir, akne oluşumunun önüne geçilir. Derin peeling uygulamaları da yapılabilir fakat bu uygulamalar ameliyathane ortamında yapılır. İyileşme süresi yaklaşık 3 ay kadardır.
Hastanın uygulama sonrası enfeksiyon kapmaması için cilt korumaya alınmalıdır. Dermabrazyon işleminde, cildin üst katmanı aşındırılır. Sadece sivilce izleri için yapılmış olan bir makinede zımpara kağıdı gibi bir kağıtla uygulanır. Hastaya anestezi uygulanır ve derinlik derecesine göre işlem uygulanır. Dolgu yapılması işleminde çukurluk oluşturan sivilce izlerine dolgu yapılarak cilt yüzeyinde kaybolması sağlanır. Bu işlem kalıcı değildir ve belli aralıklarla tekrar edilmelidir.
Ayrıca sivilce izleri için doğal tedavilerde kullanılmaktadır. Örn. buz sivilce izini azaltmakta çok faydalıdır. Bir torbaya yerleştirilen buzlar izlerin olduğu kısma 10-15 dakika kadar kompres yapılırsa izlerde azalma olduğu görülmektedir. Fakat bu tarz uygulamalar küçük akne izlerinde faydalıdır.
Kil ile yapılan maskelerde, cilt kolajen dokusu yenilenerek, ciltte düzelmeler yaratılabilir. Kilin yapısı, deri yapımızla aynı kimyasalları barındırdığından çok faydası görülebilir. Bu tip uygulamalarda kil içine, gül suyu ve limon eklenerek maske yapılmalıdır. Limon ve elma sirkesi ile yapılan maskelerin sivilce izlerinde çok faydalı olduğu da bilinen bir gerçektir. Limonun peeling özelliği vardır. Ciltte doğal soyma yapmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder