Yalan Nasıl Anlaşılır? Yalanı Anlama Yolları


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼





Yalan söylemek bir şeylerden kaçmak için insanların sıklıkla başvurduğu yöntemlerdendir. Sonucu ne olursa olsun olayların ve durumların doğrusunu söylemek bizim için en iyi olandır. İnsanlar yalan söylediklerinde vücut dilleri onları ele verir. İşte yalan söylediğinizde sizi ele veren davranışlar ;




Yalan söyleyen insanlar göz temasından kaçınırlar. Karşısında olan insanla göz teması kuramaz ve elleri ile kollarını konuşmada kullanmazlar. Soru sorduğunuzda eller size doğru asla çevrilmez ve avuçlarını sıkarlar. Dürüst olmama gerekirse, neden yalan söyleyeyim?, gerçekleri konuşmak gerekirse ile başlayan cümleler konuşmalarda sıklıkla geçer. Konuşurken size soru sormaz ve sizin sorulara muallak cevaplar gelir. Sözleri, el ve kollarının hareketleri ile örtüşmez.



Anlattıkları konuyu çok detaylı ve geniş anlatırlar. Uzun uzun konu her açıdan anlatılır. Fakat bu arada siz bir soru sorduğunuzda şaşırır ve bocalarlar. Çünkü, hazırlıksızdırlar. Tüm konuşma içinde, mutluluk, şaşkınlık gibi duygular sadece ağız hareketleri ile ifade edilir. İlgiyi başka bir yere çekmek için dalga geçer ve sık sık şaka yapar. Karşınızda ki insan tamamen kişilik değiştirir. Yalan söyleyenler, heyecanlı bir insansa sakin, sakin bir insansa hareketli ve heyecanlı olur.



Sizinle konuşurken bakışlar daima kapıya yani çıkışa yöneliktir. Bunun sebebi, hemen kaçma psikolojisidir. Asla sizinle fiziksel temas kurmazlar. Konuşurken, eli sürekli yüzüne dokunur. Ağız kenarlarına dokunma , burun çekme ve başını kaşıma en iyi yalan belirtileridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy