Grip ve Nezle Arasındaki Fark


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


İşte, grip ve soğuk algınlığı arasında ki farklar ve tedavileri ;


Soğuk algınlığı diğer ismi ile nezle, sıklıkla kış aylarında görülür. Birden fazla virüs bu hastalığa neden olabilir. Genelde, şeffaf burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, öksürük ve vücut kırıklığı ile başlar. Yaklaşık 1 hafta kadar sürer. Çok ender olarak ateş görülebilir. Titreme, boğaz ağrısı görülmez. Uzmanlar nezlenin 2 hafta kadar sürdüğü durumlarda hekime başvurmanın gereğini söylemektedir. Normal nezlede bol sıvı gıdalar almak, C vitamini takviyesi yapmak nezlenin geçmesi için yeterlidir.


Grip, İnfluenza isimli bakterilerin çeşitli türleri ile oluşan enfeksiyondur. O kadar çok grip virüsü vardır ki, bu nedenle dünyada kontrol altına alınamamaktadır. Her sene Dünya Sağlık örgütü tarafından 3 en fazla görülen virüs belirlenerek aşısı yapılır. Aşı vurulduğunuz halde grip olmanızın sebebi de budur. Grip virüsü sayesinde ateşiniz yaklaşık 39-40 derece sınırına çıkabilir. Eklem ve kaslarda ağrı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, kusma, mide bulantısı başlıca belirtileridir. Soğuk algınlığı yanında ciddi seyreden bir rahatsızlıktır. Dünyada her yıl grip salgınları olmakta ve pek çok insan hayatını kaybetmektedir.


Grip en çok yaşlı, diyabet hastası, kronik kalp hastalığı, astımı olan kişilerde tehlikelidir. Bu nedenle bu grup hastalara aşılanma önerilir. Çünkü, grip zatürre, orta kulak iltihabı, sinüzit yapabilir. Bu şekilde hızlanan ve ilerleyen grip virüsü ölüme bile neden olabilmektedir. Grip tedavisinde hekime gözükmek en önemli şeydir. Hekim tavsiyesine göre ateş düşürücü ve rahatlatıcı ilaçlar kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy