Vucutta B12 vitamini eksikliği olduğu anlaşıldığında içerisinde b12 bulunan yiyeceklere tüketmeye özen gösterilmekle beraber ilaç takviyesi de alınabilir..
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, deniz ürünleri, tavuk, süt, yumurta, yoğurt ve peynir gibi hayvansal kaynaklı besinlerde bulunur. Bu nedenle bitkisel ağırlıklı beslenen kişiler B12 alımı konusunda dikkatli olmalıdır.
B12 gereksinimi, gebelik, emziklilik, çeşitli enfeksiyon hastalıkları, hipertiodizm, çocuklarda büyüme çağı ve yaşlılık dönemlerinde artar. 14 yaş ve üzerindeki bireyler günde 2.4mcg, gebeler 2,6mcg, emzikliler 2,8mcg B12 vitamini almalıdırlar.
Isıya dayanıklı bir vitamin olmadığından, B12 içeren besinler tüketirken özen gösterilmesi gereken noktalar vardır. Haşlanan etin ve balığın, dönem dönem tüketilen ciğerin pişirme suyunun dökülmemesi ve sütün kaynatılmaması, B12 kaybını önlemek için önemlidir.
Anasayfa
» B12 hangi besinlerde bulunur
» B12 nerelede bulunur
» B12 Vitamini habgi besinlerde
» B12 Vitamini hangi yiyecekte
» B12 Vitamini nerde bulunur
» Hangi besinlerde B12 var
» B12 Vitamini Bulunan Yiyecekler, B12 Hangi Besinlerde Bulunur?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder