Yeni ! Stresin Zararları, Stres Ağrı Yapar mı?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Yeni ! Stresin Zararları, Stres Ağrı Yapar mı? Öncelikle hayatımızda ki hastalıkların rahatsızlıkların en başı stresten meydana gelir ve bunu diğer olumsuzluklar takip eder....

Mide Ağrısı

Baylor Tıp Fakültesi'nden Gastroenterolog Bincy Abraham, "Beyindeki sinir sistemi bağırsaklara bağlıdır.
Bu nedenle zihinsel stres sindirim sistemine zarar verebilir" diyor. Durumuna bağlı olarak doktorun mide problemlerinin reçetesiz ilaçlarla (laksatifler), reçeteli ilaçlarla (bulanti ilaçları gibi) veya beslenme değişikliği ile (örneğin lif alımını arttırmak bağırsaklarındaki stres nedeniyle hasar görmüş yararlı bakterileri yenileyebilir) tedavi edebilir.
Stres kaynaklı kabızlık, ishal, bulantı veya kusma için en iyi tedavi ise egzersiz yapmak.
Miden ağrırken yapmak isteyeceğin son şey bu olabilir; ancak koşu yapmak için yola koyulduğunda hem zihninin, hem de bağırsaklarının daha iyi hissetmesini sağlayacak endorfin hormonları salgılanır.                                          

Akne Oluşumu

Sengelmann, "Tıpkı saçın gibi, cildin de normalden fazla androjen seviyesine karşı hassastır. Bu hormonlar akneye neden olabilir" diyor.
Sivilce problemin devam ederse dermatologunla görüşmelisin; kronik iltihap yüzünde sivilce izlerine neden olabilir. (Zor olsa da onları sıkma isteğine karşı koy, bu yalnızca iltihabı çıkarmaya yarar. Üstelik iz bırakma olasılığı daha fazladır çünkü stresliyken vücudunun iyileştirme kabiliyeti normalden daha azdır.)
Ağız yoluyla alman veya tropikal uygulanan reçeteli ilaçlar ve belli sabunlar, gözeneklerin açılmasına ve akneye neden olan bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı olabilir. Dermatologun hormonlarını dengelemek için doğum kontrol hapı kullanmanı veya zaten kullanıyorsan değiştirmeni de önerebilir.
Tabii makyaj malzemelerini, nemlendiricini ve güneş kremini de nonkomedojenik olanlarla (gözenekleri tıkamayan) değiştirmelisin.

Saç Dökülmesi

İşten çıkarılmak veya uzun soluklu bir ilişkiyi bitirmek gibi yoğun stresli bir olaydan sonra ortalama üç, altı ay boyunca saç fırçanda veya küvetinde normalden daha fazla saç teli görebilirsin (günde 100 saç telinin dökülmesi normaldir.)
Dermatolog Roberta Sengelmann, androjen adı verilen seks hormonlarının stres anında yüksek seviyede salgılandığını, bunun da saç foliküllerine zarar vererek dökülmeyi geçici olarak hızlandırdığını söylüyor. Kaybettiğin saç tellerinin yerine hemen yenilerinin çıkmasını sağlayacak mucize bir besin veya takviye yok.
Ancak sağlıklı beslenerek saç hücrelerinin iyileşmesini ve saçının yeniden uzamasını sağlayabilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy