Yılbaşı Yemeği İç Pilav Tarifi Yapılışı


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼




Malzemeler:

1 orta boy beyaz soğan
4 avuç baldo pirinç
1 dolu avuç çam fıstığı
1 dolu avuç kuş üzümü
150 gr küçük doğranmış kuzu ciğeri
75 gr tereyağ
2 dolu tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam yeni bahar
3 bardak tavuk suyu
1 dolu tutam toz şeker
Dereotu

Hazırlanışı:

Pirincinizi üstünü örtecek kadar sıcak su ve 1 dolu tutam tuz ile yarım saat ıslayarak bekletin ve süzdürün. Pilavı yapacağınız tencerede çamfıstıkları tereyağında biraz kavurun, küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin, rengi dönünce ciğeri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suyun içinde şişmeye bıraktığınız kuş üzümlerini süzüp, tuz, karabiber, yeni baharı ekleyin. Üstüne tavuk suyunu ekleyin ve şekerini verin, karıştırıp kaynayana kadar tıkırdatın. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika kadar daha pişirin. Pişince tencerenin ağzını açıp pirinçleri kırmadan karıştırın ve kapağı kapatıp 5 dakika daha dinlendirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy