Herkes gördüğüm kadarı ile Metabolizma hızlandırma derdinde... Bende istiyorum ki az yediğim yarasın az yavaş çalışsında bende yediklerimden birşey anlayım. :) Aslında tamamen genlerle ilgili ya da yapı meselesi. Tabi ki çalışmalarla hızlanır mı elbette
- Kalori alımını bir anda azaltmamak;
Alınan kaloriyi bir anda kaloriyi fazlaca düşürmek kilo kaybında kısa süreli bir kayıp sağlayabilir; ancak uzun vadede bu kaybı koruyamama ihtimaliniz çok yüksektir. Bir anda fazla kalori kaybı sonucunda metabolizmanız negatif etkilenir.
- Kas oranını artırmak;
Vücuttaki kas oranı arttıkça, metabolizma hızlanır. Fakat kas oranının sağlıklı sınırlar içerisinde artırılarak, olması gereken değerlerin aşılmaması gerektiği unutulmamalıdır.
- Egzersiz sıklığını artırmak;
Yapılan araştırmalar, düzenli olarak egzersiz yapmanın metabolizma hızının artmasında büyük önem taşıdığını göstermektedir. Hareketsiz yaşantıdan uzaklaşarak, metabolizmanızı canlandırın.
- Protein;
Proteinlerin vücutta kullanılabilmesi için harcanan enerji, karbonhidrat ve yağlar için harcanan enerjiden daha fazladır. Yeterli miktarda protein tüketerek metabolizma hızınızı artırabilirsiniz. Sağlıklı bir birey için, günlük protein ihtiyacı kilo başına 1 gramdır. (Ör: 60 kilo olan bir birey için 60 gr.)
- Kahve;
Kahve, içerdiği kafein sayesinde metabolizma için canlandırıcı özelliğe sahiptir. Özellikle Türk kahvesi, filtre kahve ve espresso gibi yüksek miktarda kafein içeren kahvelerin tüketimi, metabolizma hızına destek sağlayabilir. Ancak, tansiyon hastalarının kahve ürünlerini dikkatli tüketmesi gerektiği unutulmamalıdır.
- Yeşil çay;
Yapılan araştırmalara göre, yeşil çay metabolizma üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Günde 2-3 fincan yeşil çay (özellikle çubuk tarçın ile tüketildiğinde) tüketimi metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olacaktır.
- Şok diyetlerden uzak durun;
Metabolizmanızı şoka uğratarak yorabilecek ve olumsuz etkilenmesine sebep olabilecek diyetlerden uzak durun. Çok düşük kalorili, aynı tipte besinler içeren veya tek besin grubuna yönelik besinlerden oluşan diyetleri uygulamaktan kaçının. Aksi halde, metabolizmanızı hızlandırmak yerine yavaşlamasına sebep olabilirsiniz.
- Daha düzenli yiyin;
Günde 3 ana 3 ara öğün tüketmeye özen gösterin. Böylece metabolizmanız sürekli aktif kalacaktır.
- Asla aç kalmayın;
Aç kalmak ya da öğün atlamak kesinlikle metabolizmanıza olumlu yönde etki etmez. Aksine, düzenli ve yeterli beslenerek metabolizmanızı canlandırabilirsiniz. Bu nedenle aç kalmamaya özen gösterin.
Anasayfa
» 2014 zayıflama yöntemleri
» Metabolizma
» Metabolizma hızlandırma
» Metabolizma nasıl hızlanır
» Metabolizma nasıl hızlı çalışır
» Metabolizma neden yavaş
» Neden yavaş
» Metabolizmanızı Nasıl Hızlanır? Metabolizmayı Hızlandırma Yöntemleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder