Baklava Tarifi, Yapılışı, Tırtıklı Baklava Nasıl Yapılır?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Hamur Malzemeleri:



1 çay bardağı su, ½ çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 4 su bardağı un.

İç malzemeler: ½ kg. fındık, 5 kahve fincanı tereyağı, 2 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı nişasta.
Şerbet malzemesi: 4 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon.

Geniş bir kaba tüm hamur malzemelerini ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamur sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bu bezeleri tek tek ince olarak nişasta yardımı ile açın.

Baklavanın içini hazırlamak için, fındığı robottan geçirin ama toz haline getirmeyin. İçerisine şekeri ilave edin. Açtığınız hamurların her birine, teker teker bu içten serin ve oklavaya sarın. Oklavanın sağ başından ve sol başından el yardımı ile hamuru büzün ve oklavayı çekerek çıkarın.

Açtığınız her hamura bu işlemi yapmaya devam edin. Bir kapta, 5 kahve fincanı tereyağını iyice yakarak eritin. Hazırladığınız tırtıl baklavayı, kol böreği şeklinde fırın tepsisine dizin. Erittiğiniz tereyağını üzerinde gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış fırında, 30-40 dakika kadar pişirin.

Bir tencerede, tüm şerbet malzemesini karıştırın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra içine limonu ekleyin ve altını kapatın. Pişirdiğiniz baklavalar, fırından çıkarıldıktan sonra, sıcak şerbet bir kepçe yardımı ile baklavaların üstünde gezdirilmelidir. Dilimleyerek servis yapın.


Yapılması çok kolay olan bu baklava tarifini denemenizi öneririz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy