Kumpir Nasıl Yapılır? Kumpir Tarifi, Yapılışı


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Malzemeler;

Büyük boy bir patates, haşlanmış mısır, salam, sosis, bezelye, havuç salatası, kornişon turşu, tereyağı, rus salata, kaşar peyniri, mayonez ve ketçap.

Hazırlanışı;

Salam ve sosisleri ince ince kıyın. Havuçları rendeleyin. Bezelye ve havuç biraz da patates ile mayonezli salata yapın. Arzu ederseniz, hazır garnitür alıp, mayonezle karıştırarak rus salatasını hazırlayabilirsiniz. Büyük boy patatesi, güzelce yıkayın ve kurulayın. Alüminyum folyaya sarın ve fırını 250 dereceye ayarlayın. Fırın telinin en üst rafına patatesi yerleştirin. Ara ara kürdan sokarak, patatesin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan rahatlıkla patatese giriyorsa pişmiştir. Fırından çıkardığınız patatesi, orta kısmından bıçakla kesin ama derin olmasın. Bir çatal yardımı ile içini, kabuğa zarar vermeden bir alt üst karıştırın. 1 kaşık tereyağını içine koyarak tekrar karıştırın. Daha sonra, bol miktarda rendelenmiş kaşarı ekleyin ve kaşar eriyinceye kadar karıştırın. Çatalı kaldırdığınızda, kaşarın da uzadığını görünce, haşlanmış mısır, sosis, salam, bezelye, rus salatası, kornişon turşu ve istediğiniz malzemeyi ilave edin. Arzuya göre ketçap ve mayonez ilavesi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy