Custom Search

Çikolatayı Kim Buldu? Çikolatayı Kim Nasıl Buldu?

Çikolatayı Kim Buldu? Çikolatayı Kim Nasıl Buldu?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Çikolata tadı ve verdiği enerji ile hepimizi mutlu eden bir yiyecektir. Uzun yıllardır, yediğimiz çikolatanın tarihi ise çok eskilere dayanmaktadır. İşte, çikolatanın tarihi ;

Yaklaşık 4.000 yıl kadar önce Honduraslı yerliler, kakao çekirdeklerinden içecek üretip, içmeye başlamışlardı. Böylece çikolatanın keşfi yapılmıştı. Çikolata kelimesi, Aztek dilinde xocoltl kelimesinden gelmektedir. Çikolata o dönemde dini ritüellerde sıcak olarak tüketilmeye başlandı. Hatta Aztek ve Mayalarda o kadar önemli ve değerliydi ki, alışverişlerde para yerine kakao kullanıldı.

Aztekler’de kakao, cennette yetişen iyilik ve kötülük ağacının  yeryüzündeki temsilcisidir. Çikolata, Kristof Kolomb tarafından keşfedilerek, gemilerle  İspanya’ya oradan da tüm Avrupa’ya yayılmıştır. Dünya tarafından tam fark edilmesi ise 16. yüzyıl başlarında gerçekleşmiştir.

Avrupa’da önceleri soylu kesmin ağzını tadlandıran çikolata, Sanayi devrimi ile halk tarafından da tüketilmeye başlandı. 1.700′lü yıllarda, kakao yağı bulunarak kalıp çikolata yapımı başlandı. Henri Nestle, sütte suyu buharlaştırarak süt tozu üretimini bulunca çikolata da devrim yaşandı.  İsviçre’de ilk sütlü çikolata yapıldı. Böylece Nestle dünyanın ilk çikolata üreten fabrikası oldu.

Kaynak: Çikolatanın tarihi

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy