Custom Search

Uykusuzluk Nasıl Geçer? Uykusuzluğa İyi Gelen Bitkiler

Uykusuzluk Nasıl Geçer? Uykusuzluğa İyi Gelen Bitkiler


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Uykusuzluk sorunu yaşadığımız sorunlardan en başta gelen isimlerden biri.. Geceyi ayakta gündüzü uyuyarak geçirenlerdenseniz bu bilgiler size iyi gelebilir... İlaç almadan bitkisel yöntemlerle sizde uykunuzu düzene sokmak için düzenli bir program yaparak normal hayata devam edebilirsiniz...

1) Kıvırcık salata: Akşamları kıvırcık salata yemek daha iyi uyumanıza yardım eder. Salatadaki sütlü bitki özü lactucine uyku getirir, gevşeme sağlar.

2) Çay: Yatmadan 1 fincan çay rahatlatıcı olabilir. En iyi seçenek doğal yatıştırıcı olan papatya çayı.

3) Yeşil sebzeler: Magnezyum, kasları ve sinirleri gevşetir. Brokoli, Brüksel lahanası, kıvırcık lahana, hindiba gibi sebzeler rahatlatıcıdır.

4) Kereviz: Kereviz saplarını isterseniz çiğ, isterseniz ince ince doğrayıp çorbalara veya salatalara ilave edin.


5) Kavun: Endişe ve uykusuzluğa karşı birebirdir.

6) Yulaf unu: Sadece kahvaltıda değil, akşam yemeğinde de tüketin. Buğdayın yatıştırıcı ve sinir onarıcı özelliği vardır.

7) Muz ve ceviz: Yatmadan önce bir avuç ceviz ya da 1 tane muz yiyin. Ceviz iyi bir triptofan kaynağıdır. Bu aminoasit uykusuzluğa iyi gelir. Muz da triptofanın yanında uyku hormonu olan melatonin kaynağıdır.

8) Bal: Balın içindeki oreksin isimli doğal içerik beynin kendini kapatıp dinlenmesine yardımcı olur.

9) Soya fasulyesi, bezelye: Niasin bakımından zengin olan yiyecekler mutluluk hormonu olan serotonin sentezi içerir. Soya fasulyesi, bezelye ve çemen tüketin.

10) Balık: Somon, alabalık uskumru, sardalye gibi yağlı balıklar, iyi uykuya yardımcıdır. Akşam balık yiyin, derin bir uyku çekin.


"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 09:50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy