Custom Search

Paraben Nedir? Ne Amaçla Kullanılır? Paraben Ne işe Yarar?

Paraben Nedir? Ne Amaçla Kullanılır? Paraben Ne işe Yarar?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Paraben ile ilgili makale yazı içerik >>

Koruyucu bir kimyasal olan paraben, ilaç ve kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Günlük hayatta kullandığımız tüm ürünlerde şampuanlarda, kremlerde, nemlendiricilerde, tıraş losyonlarında ve parfümlerde kullandığımız pek çok ürünün içinde bulunmaktadır.

Fazla kullanılmasında ki sebep, ucuz olmasıdır. Vücudumuza inanılmaz zararı vardır. Özellikle meme kanserinde hastalarda yapılan incelemede, tümörlerde 20 nanogram paraben tespit edilmiştir. Paraben, östrejene benzer ve vücutta onu taklit eder. Böylece erken yaşta ergenlik, erkeklerde sperm saysının düşüşü ve meme büyümesi gibi etkiler yaratabilir.

Paraben kullanılmasının sebebi, ürünlerin son kullanma tarihini uzatmasıdır. Yasalarımız gereği bu madde kullanıldığında kesinlikle etiketlerine yazılmalıdır. Etiket üzerine, methylparaben, ethylparaben, benzylparaben veya buthylparaben şeklinde ibareler yazılmalıdır. Bu nedenle etiketlerde bu ibareleri gördüğünüz ürünleri almayın ve kullanmayın.

Paraben içeren ürünleri kullanmamk için alacağınız ürünün etiketini mutlaka okuyun. Organik üretilmiş ürünleri kullanmaya gayret edin. bakım ürünlerini fazla kullanmayın. Evinizde eskiyen ve tarihi geçmiş ürünleri mutlaka atın. Çünkü, süresi geçen ürünler, içindeki katkı maddeleri ve paraben sayesinde toksik etkiye döner.

Ülkemizde kozmetik ürünlerin içinde bulunanların yazılması zorunlu değildir. Bu nedenle, büyük markaları tercih etmeye özen gösterin veya doğal ürünler kullanın.

Kaynak: Paraben nedir

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:09

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy