Custom Search

Parasomnia Nedir? Uyku Anındaki Davranış Bozukluğu

Parasomnia Nedir? Uyku Anındaki Davranış Bozukluğu


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Uyku esnasında vücutta oluşan davranış bozukluğuna parasomnia denilir. Parasomnia sırasında, diş gıcırdatma, inleme, sayıklama, yemek yeme, kendine zarar verme yaşanabilir.

Genelde parasomnia merkezi sinir sistemi rahatsızlığıdır. Sinir sisteminin iletilerini kas sistemine aktarırken oluşan aksaklıklar bu hastalığı ortaya çıkarır. genelde hastalar, uyku ve uyanıklık arasında, REM uykusunda, uyanıklık halinde bu septomları yaşayabilirler. Genelde çocuklarda sık bir şekilde görülür ve ilerleyen yaşlar ile kaybolabilir. Ayrıca stresin tetiklediği durumlar da söz konusudur.

Uykuya dalmanın ilk yarısından önce ortaya çıkan bu durum, yeni yürüyen çocuklarda görülebilir. Yaş ilerledikçe, biraz daha artabilir. Bu genetik bir mirasdır ve aileden alınan bir rahatsızlıktır. Bazen de çocuk uyanarak, yatağa oturur ve inler, yürür, giyinir, soyunur. Gözler açık olabilir. Bu noktada hekime gözükmekte fayda vardır. İlerde ki atakları hızlandırabilir.

Parasomnia hastaları uykularını tam alamadıkları için, sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu nedenle bir hekime gözükmek gereklidir. Hekim genel olarak ilaçla tedavi yapacaktır. Mutlaka tedavisi yapılmalıdır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy