"Sponsorlu Bağlantılar"
▼ İçerik ▼
1 kg kıyma
2 kilo patlıcan
600 gram süzme yoğurt
5-6 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Tereyağı
(4 kişilik)
Yapılışı:
Patlıcanları közleyin ve içini bir kaşık yardımıyla ayırın. Patlıcanları çok ince bir dokuya sahip olacak şekilde ezmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yoğurarak veya mutfak robotu kullanarak yapabilirsiniz.Kıymayı bir kaşık tereyağı ile kavurduktan sonra içine baharatları da ekleyin. Kıymanın kurumamasına dikkat edin. Patlıcanları bir tavaya koyun ve süzme yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak dökün. Tava çok sıcak olursa yoğurt kesilebilir. Kaynamadan karışımı ateşten alın ve servis tabağına yayın. Üzerine kıymayı, dilerseniz taze maydanoz veya kırmızı biber-tereyağı karışımı da ekleyebilirsiniz. Aynı tarifi dana etiyle de hazırlayabilirsiniz.
"Sponsorlu Bağlantılar"
Ekleyen: 09:52
, Saat:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder