Custom Search

Ramazan Hurması Faydaları, Hurmanın Yararları Neler?

Ramazan Hurması Faydaları, Hurmanın Yararları Neler?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Ramazan Hurması Faydaları, Hurmanın Yararları Neler?



Hurmanın yapısında bulunan selenyum, bağışıklık sistemini onarır ve hastalıklara karşı antikor üretimini arttırır. İyi bir antioksidan olduğundan kanserli hücre oluşumu engellenir.

Hurma yapısında bol A vitamini barındırır. A vitamini hafıza sorunlarına iyi gelir. Gözlere gereklidir. Özellikle Alzheimer’a karşı önlem almamızı sağlar.

Hurma içinde bulunan magnezyum ile metabolizmanın elektrolit dengesi kurulur. Susuzluğu engeller. Böbreklere ve karaciğere yardımcı olur ve düzgün çalışmasını sağlar.



Çok iyi bir antioksidan olan hurma, dolaşım sistemi rahatsızlıklarına ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirir ve cilt yapısını düzenler.

Kolesterolü düzene sokar. Kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolü yükseltir. Kadınlarda rahime dosttur. Doğumu kolaylaştırır ve afrodizyak etki sahibidir.



Hurma içinde bol miktarda bulunan fosfor, beyinde nöron gelişimini destekler. Kısırlık tedavisinde yardımcı rol oynar. Diyabet ve yüksek tansiyon hastalarında çok faydalıdır.

Hurma glisemik indeksi düşük bir gıdadır. Bu nedenle şeker hastaları rahatlıkla yiyebilir. Kansızlık tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir. Üstelik kansızlığın oluşmasını engeller.



Hurmada bulunan potasyum nedeni ile mide ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Mide ülserinde tedavi edici yapısı vardır.  Bol miktarda kalsiyum içerdiğinden kemik gelişimi için çok faydalıdır. Gelişme çağında çocuklara ve yaşlılara, menopozda olan kadınlara tavsiye edilir.

Hurma bol B vitamini içerir. B1, B2,B6 vitamini içinde bol miktarda bulunmaktadır. B grubu vitaminler, depresyona girmemizi engeller. Depresyonda olan kişiler günde 5-6 tane hurma yediğinde kendilerini çok iyi hissederler.

Herhangi bir şekilde kesilen ve kanayan yaraya hurma koyduğunuzda kanama durur. 1 avuç hurma su ile haşlanıp, suyu tonik gibi sürülürse cilt lekelerine iyi gelir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 09:59

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy