"Sponsorlu Bağlantılar"
▼ İçerik ▼
İçli Köfte Nasıl Yapılır? İçli Köfte Tarifi, Yapılışı
İçli köfte için gerekli olan malzemeler;
500 gr köftelik ince bulgur
250 gr yağsız dana kıyma
250 gr yağlı dana kıyma
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
1 kahve fincanı kimyon
1 demet maydanoz
2 kaşık sadeyağ
2 adet soğan
50 gr çam fıstığı
50 gr kuşüzümü
100 gr ceviz içi
Tuz ve karabiber.
Hazırlanışı;
Bir tencereye yağı, temizlenmiş fıstıkları koyup, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıklar hafif pembeleşince, yemek soğanı gibi kıyılmış soğanı koyup, biraz da soğanları kavurun. Sonra, bir karışıma 250 gr yağlı dana kıymasını ve kuşüzümünü koyup biraz daha kavurun. ( Kıyma suyunu çekinceye kadar. ) Daha sonra, tencereyi ateşten alıp, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, cevizi koyup karıştırın. Bu yaptığınız karışımı hafif donmaya bırakın. Diğer tarafta bulguru ayıklayıp, kepeğini savurup geniş bir tepsiye koyun. Bulgura kırmızıbiber, kimyon, tuz ve 1 bardak ılık su serpiştirip, avucunuzla bulguru birbirine sürterek 30 – 40 dakika iyice yoğurun. Yoğururken bulgurun yumuşaması ve birbirine yapışması için ara sıra su serpin. Bulgur birbirini tutup yumuşayınca, 250 gr iki defa çekilmiş yağsız dana kıymasını koyup 15 – 20 dakika kıymayla yoğurun. Köfteden küçük parçalar alıp, işaret parmağınızla içlerini oyun. Oyarken dağılmıyorsa kıvamına gelmiş demektir. Köfte harcından küçük parçalar alarak yumurta şekline getirin. Tepesinden işaret parmağınızı sokup, burgu gibi döndürerek içlerini oyun. 1-2 mminceliğe gelene kadar bunu yapın. Oyulan kısma, donmaya bıraktığınız içten koyup tekrara ağzını iyice kapatın. Köftelerin tamamını bu şekilde hazırlayın. Yemek saatine yarım saat kala, büyük bir tencereye 6 – 7 bardak su koyup, tuz atıp kaynatın. Su kaynamaya başladığında, köfteleri içine koyup 15 – 20 dakika haşlayın. Haşlanan köftelerin suyunu kevgirle süzerek servis etmeye başlayabilirsiniz.
Afiyet olsun…
"Sponsorlu Bağlantılar"
Ekleyen: 10:05
, Saat:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder