Custom Search

2014 Yeni Sigara Yasakları Neler? Sigara Markaları Numaralandırılacak! Hangi Marka Hangi Numara Olacak?

2014 Yeni Sigara Yasakları Neler? Sigara Markaları Numaralandırılacak! Hangi Marka Hangi Numara Olacak?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


2014 Yeni Sigara Yasakları Neler? Sigara Markaları Numaralandırılacak! Hangi Marka Hangi Numara Olacak? Sigara Kutuları Siyah Olacak, Sigara Paketleri Siyah olacak!

Yeni önlem paketine göre sigara paketlerindeki markalar 3 yıl içinde dikkat çekmeyecek biçimde yeniden tasarlanacak ve sigaralar siyah kutu içinde satılacak. Açık havadaki çocuk parklarının yanı sıra lokanta ve barların dış kısımlarında da ‘dumansız alanlar’ oluşturulacak.

Numaralandırılacak
Ulusal Tütün Kontrol Programı 2014-2018 Ulusal Tütün Kontrol Programı ve Eylem Planı’na göre öğretmenlerde, din adamlarında, emniyet ve yargı mensuplarında sigara bırakma yüzdesinin yüzde 60’a çıkarılması amaçlanıyor. ÖTV’nin sigara fiyatının en az yüzde 70’ini oluşturması, vergi artış oranının enflasyon oranının üzerinde olması sağlanacak. Alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro gibi yerlerin bina girişlerinde belli bir mesafeden önce sigara içelemeyecek. Çocuk parkı gibi açık alanlarda sigara içilmesi tamamen yasaklanacak.
Markalar, özellikle çocukların göremeyeceği biçimde basılacak. Sigara paketinin üzerindeki resimli uyarı ibareleri, paketin kapak kısmını tamamen kaplayacak. Sigaralar raflarda numaralandırılacak. Sigara tiryakileri, sigarayı markasıyla değil “numarasıyla” isteyecek.
Kurumsal telefon hatlarından, e-mail hesaplarından, personele tütün ve tütün ürünleri ile mücadele mesajları gönderilecek.
Kurum ve kuruluşların çağrı merkezlerini arayan vatandaşlara, özel olarak hazırlanmış, tütün ürünlerinin zararlarını anlatan spotlar dinletilecek. Tütün rünlerinin zararlı etkileri konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları hız kazanacak. Özellikle ilk ve ortaokullardaki çalışmalar yoğunlaşacak.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 16:43

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy