Custom Search

SGK SÜT PARASI, SÜT PARASINI NASIL ALABİLİRİM? 2014 SÜT PARASI NE KADAR?

SGK SÜT PARASI, SÜT PARASINI NASIL ALABİLİRİM? 2014 SÜT PARASI NE KADAR?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


SGK SÜT PARASI, SÜT PARASINI NASIL ALABİLİRİM? 2014 SÜT PARASI NE KADAR?
2014 yılı emzirme parası  süt yardımı  ve emzirme ödeneği 103 .TL dir. Emzirme yardımı  için dilekçe ile başvurmak gerekir ve 1 kereye mahsus verilir. Ay bazında süt parası verilmez. Emzirme parası ve süt yardımı  için başvuruda artık belge istenilmemektedir. Çocuğunuzun ve kendinizin kimliğini götürün Form doldurun tamam. Sistem üzerinden değerlendirme yapılacak bankaya para yatacak . Emzirme yardımı almayanlar gidip alabilirler.

Emzirme ödeneği; (Süt parası) 5510 sayılı Kanunun 16 ıncı maddesinin üçüncü fıkrasına göre; analık sigortasından sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılardan, kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine, her çocuk için yaşaması şartıyla doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenip, Bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği süt parası denir.

SGK TALEP ETMEYENE ÖDEMEZ
Gerek süt parası ve gerekse de cenaze ödeneğini SGK’nın ödemesi için ilgililerin SGK’ya yazılı olarak başvurması gerekir. Başvurmayana-talep etmeyene SGK para vermez. Bu arada yazılı dilekçeyi doğum veya ölümün olduğu andan itibaren 5 yıl içinde istemem hakkınız var. Beş yıl dolunca para SGK’ya kalır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 04:56

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy