Custom Search

Çocuğuma Tuvalet Alışkanlığını Nasıl Kazandırırım? Çocukları Tuvalete Alıştırmak

Çocuğuma Tuvalet Alışkanlığını Nasıl Kazandırırım? Çocukları Tuvalete Alıştırmak


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Çocuğunuz bezden sıkılmaya başlamıssa ya da siz erkenden tuvalet eğitimi vermek istiyorsanız önce buna niyet etmek ve kararlı olmak gerek. Cünkü devamlılık sizi başarıya götürecektir.

İlk zamanlarda çocugunuzun alışamaması söyleyememesi olduğu yere çişini ya da kakasını yapması , yatağına gece çiş yapması çok olağan durumlar... Bunlardan korkup tekrar beze yönelirseniz basarı sağlayamassınız. Kirlenen halı yatak olsun ama çocugunuz birseyleri başardığını ve sizin sabrınızı sevginizi görsün...



Pedagog Gözde Erdoğan ;

Çocuğunuza tuvalet alışkanlığını kazandırmadan önce, çocuğun tuvalete hazır olup olmadığını gözlemlemeniz gerekiyor. Çocuğunuz bezinden sıkılmışsa, tuvalette durmaktan çekinmiyorsa, yaptıktan sonra bile olsa çişini ya da kakasını söyleyebiliyorsa tuvalete hazırdır.

ÇOCUĞUN NE KADAR BAŞARILI OLDUĞUNU HİSSETMESİ LAZIM

Tuvalet alışkanlığını kazandırırken öncelikle beze baybay demeli ve asla geri dönmemelisiniz. Ardından çocuğunuzun tuvalet zamanlarını belirleyen bir tablo hazırlayın. Bu tabloyu çocuğunuzla beraber takip edin. Çocuğunuzun da ne kadar başarılı olduğunu hissetmeye hakkı vardır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy