Custom Search

Yeni Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu Kim?

Yeni Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu Kim?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Bugün itibari ile başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede en dikkat çeken isim ikinci kadın bakan olarak Jülide Sarıeroğlu oldu.



Bu arada Sarıeroğlu, İmren Aykut'tan 26 yıl sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan ilk kadın oldu.
Ayrıca "Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal  Düzenlemeler" adlı kitabı bulunan Sarıeroğlu, "Kayıtlı Çalışmanın Avantajları",  "İş Arama Teknikleri", "Çocuk Hakları", "AB Ülkelerinde En İyi İkili Sosyal  Diyalog Örnekleri" isimli ortak kitaplara da imza attı.

7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçildi.
2009 Türkiye Yerel Seçimleri’nde Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye meclis üyesi olarak seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri’nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri’nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:54

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy