Custom Search

Yükselişe Geçen Meslekler, Modası Geçmeyen Meslekler

Yükselişe Geçen Meslekler, Modası Geçmeyen Meslekler


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Hayatı güzel sartlarda sürdürebilmek için bir meslek şart ve bu mesleğin size devamlı getirisi olmalı. Günümüzde yükselişe gecen meslek gruplarını sıraladık; ki eğer seçiminizi yapmadıysanız bu mesleklere bir göz atın...


Havacılık

Gelişen teknolojiyle birlikte eskiden lüks olarak algılan pek çok hizmet, artık yaşamımızın bir parçası hâline gelmiş durumda. En büyük gelir kaynaklarından biri turizm olan ülkemizde, yeni açılan havaalanları ve havayolu şirketleri de düşünüldüğünde havacılık sektöründe alınacak nitelikli bir eğitimle gelecek kaygısı yaşamak pek mümkün gözükmüyor.


Aşçılık

Adeta bir sanat eseri gibi her ayrıntısı özenle hazırlanan bir tabağın müşteriler tarafından takdir görmesinin verdiği mutluluğun yanı sıra servise hazırlık aşamasında da duyulan o muhteşem haz, günümüzde pek çok gencin ilgisini aşçılık eğitimine yöneltmiş durumda. Aynı zamanda yüksek bir gelir imkânı da sunan aşçılık, hatta farklı alanlarda uzman kişilerin bile ikinci uzmanlık olarak değerlendirmek isteyecekleri kadar popüler bir meslek. Ülkemizin leziz tatları ve her yıl yenileri eklenen şık restoranlar düşünüldüğünde bu durum çok da şaşırtmıyor.


Sağlık programları

Her şeyi ihmal edebiliriz ama sağlığımızı asla! İstatistikler, ülkemizde son on yılda hastane sayısında toplamda %26'lık bir artış yaşandığını gösteriyor. Bu da doğal olarak sağlık sektöründe istihdam edilecek yeni nitelikli insan gücü anlamına geliyor. Tabii sağlık deyince akla sadece medikal sağlık gelmemeli. Dört bir yanı şifa dolu ülkemizde, son on yılda sağlık turizmi alanında hizmet veren hastaneler, termal oteller, spa-wellness ve sağlık turizmi acenteleri de düşünüldüğünde bu alanda uzmanlaşmak isteyenlerin kariyer şansı oldukça parlak görünüyor.


Mimari Restorasyon

Yüzyıllardır pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ülkemizde, tarihi dokunun korunması elbette çok önemli. Farklı işçilik ve malzeme kullanılarak inşa edilen bu yapıların aslına uygun restore edilebilmesi için yapıların uzmanlarca analiz edilmesi gerekir. Bu anlamda restoratörlere duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır.


Turizm

Turizm sektörü, her bölgesi keşfedilmeyi bekleyen ayrı güzelliklerle dolu ülkemizde her geçen gün daha fazla büyümesiyle dikkat çekiyor. Türkiye Turizm Stratejisi 2023 eylem planında alınan kararlara bakıldığında da bu büyümenin daha çok artması bekleniyor. Ülkenin doğru tanıtımı ve memnuniyet kriterleri de düşüldüğünde turizm sektöründe uzmanlaşmış kişilere duyulan ihtiyacın hiç bitmeyeceği kolaylıkla ön görülebiliyor.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 14:29

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy