Custom Search

Tüp Bebek Neden Tutmaz? Tüp Bebek Tutmama Sebepleri

Tüp Bebek Neden Tutmaz? Tüp Bebek Tutmama Sebepleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Tüp Bebek Neden Tutmaz? Tüp Bebek Tutmama Sebepleri



Anne adayının yaşı ilerlemiş ise, bundan kaynaklı yumurta hücrelerinde meydana gelebilecek genetik nedenler, yumurtalıklarının alınan ilaçlara yeterince cevap vermemesi, yumurta rezervlerinin yeterli olmaması ve yumurtalarda meydana gelebilecek morfolojik bozukluklar, baba adayında kötü sperm morfolojisi, rahim duvar kalınlığının yeteri kadar kalın olmaması, kişinin uygulanması salık verilen ilaçları doktor tavsiyenin dışındaki dozlarda ve şekillerde kullanması, transfer ardından uyulması gereken kurallara uyulmaması gibi etkenler tüp bebek tedavilerinde olumlu sonuç almayı engelleyebilir ve embriyonun tutma durumunu olumsuz yönde sonuçlandırabilir.

Birincil Sebepler:
Bebeğin oluşumundan sorumlu embriyonun genetik yapısının bozuk olmasıYumurta gelişimi boyunca anne adayının alınması uygun görülen ilaç protokollerinin uygun olmaması,
Embriyonun geliştiği kültür ortamlarının yeterli gelmemesi,
Embriyo dış zarının kalınlaşması gibi embriyoya bağlı etkenler embiryoların tutunmasını dolayısı ile tüp bebeğin tutmasını engeller.

İkincil Sebepler:
Endometrium denilen rahim iç duvarını etkileyen doğumsal rahim sorunları,
Embriyonun tutunmasını için olumsuz etki yaratan rahim içindeki polip, myom, oluşumları
Daha önceki enfeksiyon ya da küretajlar sebepli meydana gelen yapışıklıklar,
Embriyonun rahim içinde tutunmasını ve dolayısı ile büyümesini etkileyen pıhtılaşma işlev bozuklukları,
Kadında genetik veyahut daha sonra ortaya çıkan immunolojik yani savunma mekanizmaları bozukluklar, yüksek kalitede de olsa gelişen embriyonun tutunup büyümesini engelleyebilir ve tüp bebeğin tutmamasına sebep olur.

Üçüncül Sebepler:
Çocukları olma, arzularını yerine getiremeyen anne adaylarında çok sık karşılaşılan  endometriosis hastalığı isimli, halk arasında yaygın olarak çikolata kistleri diye bilenen hastalık
Bebek sahibi olma konusunda güçlük çeken kadınlarda gene çok yaygın bir oranda tanısı yapılan, tüplerin tıkanması ve şişmesi durumları. Bu durumlar tedavi edilebilir problemler olmasına rağmen, tüp bebek de başarılı olmayı etkileyebilir. Gene yaygın şekilde karşılaşılan hidrosalpenk ismi verilen, tüplerde daha önceden geçirilmiş enfeksiyon ya da geçirilmiş karın içi operasyonları ardından oluşan sorun.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:08

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy