Custom Search

Kısırlık Belirtileri? Kısırlık Nasıl Anlaşılır?

Kısırlık Belirtileri? Kısırlık Nasıl Anlaşılır?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Kısırlık hakkında, Kadında ve erkekte Kısırlık belirtilerinin ne olduğu ve kısırlığın anlaşılması için yapılan tetkikler hakkında bilgiler sizlerle;



Kısırlık belirtileri nelerdir?

1 yıldan uzun süre boyunca çiftin korunmadığı halde bebek sahibi olmaması.

Kadında, düzenli adet görmemek ya da hiç adet olmamak.

Kilo alımı ve buna bağlı olarak hormon bozuklukları. Aşırı kıllanma, sivilcelenme vs.

Kadında, süt hormonunun artması ve meme bölgesinden süt gelmesi.

Kasıklarda ağrı ve kramplar.

Erkeklerde meni azalması olarak sayılabilir.

Bütün bu belirtiler net olarak kısırlık diye betimlenmez. Çünkü geniş çaplı araştırmalar yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, hiç spermi olmayan erkek hastalarda alınan doku örnekleri ile laboratuar ortamında sperm üretilmektedir.

Kısırlık için yapılan tetkikler nelerdir?

Kadınlarda rahim filmi ve görüntülenme ve hormon tahlilleri yapıldıktan sonra, rahimde myom, kist, polip gibi oluşumlar ve yumurtalıklar kontrol edilecektir. Hekim sizden rahim filmini rahim dokusunda yapışıklık, gebeliğin oluşmasına engel olacak anormal durumlar ve tüplerin tıkalı olup olmadığını anlamak için ister. Adet bitiminden 1 hafta sonra rahim filmi çekilir. Ağrı gibi bir durum söz konusu değildir. Yaklaşık 10 dakika kadar sürer. Laparoskopi uygulamasında ise rahime göbek deliğinden girilir ve içeride olan polip, miyom ve kistlerin yeri tespit edilerek müdahale edilebilir. Erkeklerde semen analizleri yapılır ve kadında yapılan testler ile tam tanı koyulabilir. Erkeklerde semen analizi için 3-5 günlük cinsel perhiz önerilir. Erkeklerde, anatomik bozukluklar, hormonal nedenler, varikosel, kanser tedavisi, genetik rahatsızlıklar kısırlık nedenlerinin başında gelir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 14:28

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy