Custom Search

Araba Lastiği Değiştirme, Lastik Nasıl Değiştirilir?

Araba Lastiği Değiştirme, Lastik Nasıl Değiştirilir?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Lastik değiştirme konusunda fikriniz olmayabilir ya da çok dikkat ettiğiniz bir konu değilken lastiğiniz patlayabilir tabi ki bayanlar için ve yeni öğrenen erkek sürücüler için geçerli olan bu yazıyı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz...



Lastik değiştirmek için parka edeceğiniz yeri iyi seçmelisiniz. Diğer sürücüler tarafından rahatlıkla görülebileceğiniz bir yere park edin. Park ettiğiniz yere trafik işaretlerini ve uyarılarını ( reflektör gibi ) mutlaka yerleştirin.

Aracınızın el freninin çekilmiş olduğundan, dörtlülerinizi yaktığınızdan emin olun. Aracınızın ve kendinizin güvenliğini sağladıktan sonra, öncelikle patlak lastiğin jant kapağını yerinden çıkarın. Jant kapağı yoksa cıvataları gevşetmeye başlayın. Bijon anahtarı ile cıvataları saat yönünün tersinde döndürün.

lastik değişiminde kriko kullanımı

Aracınızı kaldırmak için krikonuzu yerleştirin. Krikonun da doğru bir şekilde yerleştiğinden emin olun. En önemli aşamalardan biri olan kriko yerleştirme, doğru yapılmadığı zaman aracınızın hasar almasına neden olabilir. Kum, yumuşak toprak, çimli zeminlerde kriko yere gömülebilir. Bu nedenle krikonun sert bir zemin üzerinde kurulduğundan emin olun. Krikonun aracınıza gelecek olan parçasının uygun yerde olduğunu kontrol edin.

patlamış lastik değişimi

Aracın kaldırma işlemini yaptıktan sonra, gevşettiğiniz cıvataları yerinden çıkarın. Patlamış lastiği artık yerinden çıkarabilirsiniz. Yedek lastiğinizi çıkardığınız lastiğin yerine oturtun ve cıvatalarını bijon anahtarı ile kuvvetli bir şekilde sıkıştırın. Kullandığınız yedek lastik ince lastikse, bir lastik tamircisine giderek patlak lastiğinizi tamir ettirin. Çünkü ince stepneler sadece kısa mesafelerde kullanılmak amaçlı konulmaktadır.

araba lastiği değiştirme

Lastiği iyice yerine oturttuğunuzdan emin olduktan sonra, krikoyu yavaşça indirin ve aracınızın lastiklerin üzerine oturmasını sağlayın. Son olarak da sıkıştırdığınız cıvataları iyice sıkılaştırın. Jant kapağınız yoksa artık yola koyulabilirsiniz, eğer jant kapağınız varsa da onu takmayı unutmayın. Herkese kazasız yolculuklar.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:59

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy