Custom Search

Lekeler Nasıl Çıkar, Leke Temizleme Yöntemleri

Lekeler Nasıl Çıkar, Leke Temizleme Yöntemleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Bazen hayat öyle ters gider ki tutar en sevilen giysi koltuk ya da en sevilen herhangi bir şeyin başına birşey gelir:) Bu durumda ilk öneri tabiki bütçe doğrultusunda bi kuru temizlemeden yardım almak sonra kendi çabalarımızla lekelerden kurtulmak...



Çay – Kahve lekesi: 

Pamuklu ve yünlü giysilerinizde leke yeniyse ılık bir suya bastırdığınız bezle ovun. Eski bir lekeyse limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçasıyla tampon yapın ve ılık suyla çalkalayın. Döşemelik kumaşlarda ise amonyaklı suya batırılmış bir bezle silmelisiniz.


Domates lekesi: Pamuklu ve yünlü giysilerinizde çiğ domates lekesi varsa soğuk suyla yıkayın. Pişmiş bir domates ya da salça lekesiyse amonyaklı bir pamukla silin.

Meyve lekesi: Pamuklu giysilerinizdeki meyve lekesini amonyak, su ve oksijenli su karışımıyla silin. Leke koyulaşmışsa karbonatlı soğuk suyla temizledikten sonra yıkayın.


Dondurma lekesi: Pamuklu giysilerdeki dondurma lekesinden kurtulmak için soğuk suyla yıkayın. Yünlü ve ipeklilerde ise tiner veya benzine batırılmış bir pamuk yardımıyla tampon yapın. Daha sonra lekenin üzerine talk ya da çöven pudrası serpin ve kuruyunca da fırçalayın.

Sirke lekesi: Yünlü, pamuklu ve ipekli giysilerinizdeki sirke lekesini soğuk su ve amonyakla sildikten hemen sonra soğuk suyla durulayın.

leke çıkarma

Çikolata lekesi: Pamuklu giysilerinizde çikolata lekesi henüz yeniyse sıcak suyla silin, kurumuş bir lekeyse üzerine kuru sabun sürerek sıcak suyla yıkayın. Yünlüler ve ipeklilerde ise lekeye amonyaklı suya batırılmış bir pamukla müdahale edin. Sentetik bir kumaş ise limonlu suyla nemlendirilmiş bezle silin ve ılık suyla yıkayın.


Mürekkep lekesi: Çalışanların birçoğunun sorunu olan mürekkep lekesinde ilk bilinmesi gereken şey, giysinizin asla sıcak suyun içine konulmamasıdır. Bu lekenin yayılmasına sebep olur. Leke tazeyken müdahele etmek başarı oranını yükseltir. Yoğun bir mürekkep lekesi varsa renk vermeyen kuru bir bez ya da kağıt havlu ile iyice emilmesini sağlayın. Sonrasında bir bardak su ve ağartıcı olmayan sıvı çamaşır deterjanını karıştırın. Temiz bir bez veya kağıt havlu ile lekenin üzerine tampon yapın. Son olarak da ılık suda giysinizi yıkayın.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy