Custom Search

Yağ Lekesi Çıkarma, Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Neyle Çıkar?

Yağ Lekesi Çıkarma, Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Neyle Çıkar?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


İlk olarak kıyafetteki lekeyi çıkarma konusunda kendinize güveniniz yoksa bir kuru temizlemeye vermeniz daha sağlıklı karar olur :)



Pamuklu giysilerinizde lekeyi çıkarmak için yıkama yapmadan önce kuru bir şekilde sabunla ovalayın. Yünlü ve ipekli giysilerinizde oluşan lekenin üzerine hemen tuz, talk pudrası ya da çöven serpin. Yaptığınız bu uygulamada serptiğiniz malzemeler yağı iyice emdikten sonra fırçalayın. Tiner ya da benzine batırılmış bir pamukla lekeyi silin. Kumaşı kurutma kağıdının arasına yerleştirerek ütüleyin.

yağ lekesi çıkarmak

Kadife kumaşlı giysilerinizde kumaşın tersini çevirin. Bezin ya da tinere batırılmış bir kumaş parçasıyla tampon yapın. Sonrasında kumaşın tersinden nemli bir bez koyarak ütü yapın. Döşemelerinizin kumaşlarında yağ lekesi oluştuğunda, hemen çöven veya talk pudrasıyla lekeye müdahale edin. Bir saat bekledikten sonra iyice fırçalayın. Leke olan kumaş saten veya ipekliyse amonyaklı suya daldırılmış bir pamukla silin. Farklı tip kumaşlardaki lekeler için de tiner ya da benzine batırılmış bir bez parçası yardımıyla uygulama yapın.

yağ lekesi

Tereyağı lekesi: Pamuklu giysileriniz beyaz ya da renk çıkarmayan bir kumaşsa , soğuk su ile sabunlayın ve sıcak suyla çalkalayın. Boya verebilir diyorsanız, o zaman ılık su ve deterjan vasıtasıyla yıkayın. Yünlü, ipekli ve sentetik kumaşa sahip giysilerinizde tereyağı lekesini çıkarmak için dilerseniz tersinden, dilerseniz de yüzünden talk pudrası ya da çöven serpin. Çıkmıyorsa benzin ya da tinere bulanmış bir pamuk parçasıyla silerek, pudra serpin. Tam olarak kuruduktan sonra da iyice fırçalayın.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:40

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy