Custom Search

Sezeryanın Riskleri Nelerdir? Sezeryan Doğum Riskleri

Sezeryanın Riskleri Nelerdir? Sezeryan Doğum Riskleri


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Doğum olayının aşırı hızla  ilerlediği günümüzde doğumların arrtıgı kadar sezeryanlarda artmıştır. Artık bilinçli bilinçsiz herkes normal doğumdan korktuğu için sezeryanı düşünmekte. Ama sezeryanın olabikmesi içinde anne yada bebeğin tehlikeli durumu söz konusu ne yazık ki... Hem sezeryan o kadar da masum bir doğum şeklide değilmiş.

Sezeryanın gerekli olduğu durumlar

Doğumun anne veya bebek açısından güvenli olmadığı(santral plasenta previa, geçirilmiş klasik uterin insizyon, tüm uterin duvarı içeren myomektomi, uterin rekontrüksiyon, plasenta previa,vaza previa, kord prezentasyonu, meningomyelosel, hidrosefali)

Eylemin indüklenemediği durumlar(izoimmünizasyon,diyabetes mellitus,intrauterin büyüme kısıtlılığı,hipertansiyon gibi doğumun gerekli olduğu fakat rahim ağzının açılmadığı durumlarda)
Vajinal doğumun belirgin riskler oluşturacağı distosi(zor doğum) veya fetal problemlerin varlığı(ilerlemeyen eylem,baş-pelvis uygunsuzluğu,disfonksiyonel eylem,güven vermeyen fetal kalp trasesi,verteks dışı prezentasyon,yapışık ikizler)

Acil doğum gerektiren durumlar (ablasyo plasenta,plasenta previa nedeniyle kanama, umblikal kordon prolapsusu, aktif genital herpes, maternal ölümün yakın olduğu durumlar)
En sık sezeryan nedeni mükerrer sezeryandır. Distosi, fetal distres,makat geliş en sık primer sezeryan nedenleridir.

Sezeryan doğumun riskleri

Sezeryan ile doğum zararsız, masum bir operasyon değildir. Ortalama %25 olguda açıklanamayan ateş, endometrit, yara enfeksiyonu, kanama,aspirasyon, atelektazi, üriner enfeksiyon, tromboflebit ve pulmoner emboli vardır. Anne ölüm riski her 1000 operasyonda

Sezeryanda yenidoğanda geçici takipne vaginal doğumdan daha yaygındır. Fetal hemoraji ve hipoksi riski, bebekte potansiyel laserasyon riski vardır.

Geç komplikasyonlar intestinal obstrüksiyon ve sonraki gebelikte uterin insizyon ayrılmasıdır. Sezeryan sonrası plasenta previa veya akreata insidansı ilk sezeryanda %3,ikinci sezeyanda %11,üçüncü sezeryanda %40,dördüncü sezeryanda %61, beşinci sezeryanda %67 ye ulaşır. Bu durum önemli bir problem olup histerektomi riski taşır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 14:03

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy