Custom Search

Kısaca Basura Ne İyi Gelir? Basura İyi Gelen Bitkisel Yöntemler

Kısaca Basura Ne İyi Gelir? Basura İyi Gelen Bitkisel Yöntemler


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Kısaca Basura Ne İyi Gelir? Basura İyi Gelen Bitkisel Yöntemler

Bütün acı baharatlar, basur olduğunuzda tüketilmemelidir. Hastalığın ilerlemesini sağlar. Fakat nane, safran, dereotu, biberiye, kişniş, tarçın, kakule ve gül suyu basuru engelleyici etkidedir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki basur için; Kuşburnu kaynatılıp, lapa yapılır.
Ilıklaşınca bir avuç dolusu alınıp, makat bölgesine konulur yaklaşık 15 dakika kadar bekletilip, ılık su ile durulanır.
Ilık su içine papatya, biberiye, ısırgan ve kuşburnundan birer parça kaynatılıp, 20 dakika kadar ılık su içinde oturma banyosu yapılır.
Taze zakkum yaprakları doğranıp, kaynatılır ve buharına oturulur. Su teresi sıkılır, suyu günde 1 bardak içilir. Meşe kabuğu toz haline getirilir.
Merhem yapılır, basurun üstüne sürülür veya hastalıklı bölgeye pansuman yapılır. Kırmızı pancar ezilir, lapa haline getirilir. Basur üstüne koyulur.
Patates fitil halinde dilimlenir. Makata yerleşilir ve gün boyu tutulur. Keçiboynuzu sürekli yenildiğinde basurda gerileme olur. Sarımsak üzüm çekirdeği ile beraber ezilir, lapa halinde makata koyulur.
Marul tohumu toz haline getirilip günde 5gr. içilir. At kestanesi ağacının kabukları, basur tedavisinde kullanılır. At kestanesi, basur semptomlarını engellemektedir. Aloe Vera jeli sıkıştırıcı ve yara iyileştiricidir. Bu jeli anal bölgeye uygulayabilirsiniz.

Hindistan’da doktorlar, basur tedavisi için günde 3 kez aloe vera suyu içilmesini önermektedir.  Bu bitkiyi ve suyu bitki marketlerden alabilirsiniz. Doktor Ender Saraç’ın basur için önerileri; kara halle, yoğun burucu özelliğinden dolayı basura çok faydalıdır. Kara haleyi tüketmek için, çekirdekleri teflon tavada çok az sıvıyağ ile karıştırıp yavaşça kavurmak gerekir. Yemeklerden sonra günde 2-3 kez, 1 adet kavrulmuş kara halle çekirdeğini çiğneyip yutmak, basur tedavisine ve korunmaya iyi gelmektedir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 15:45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy