Custom Search

Kısaca Grup Vitamin Kimdir? Grup Vitamin Şarkıları

Kısaca Grup Vitamin Kimdir? Grup Vitamin Şarkıları


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Kısaca Grup Vitamin Kimdir? Grup Vitamin Şarkıları




Grup Vitamin / Müzik Grubu

1990′ların başında kurulmuş, ilk kadrosunda Gökhan Semiz, Ufuk Yıldırım ve Ercan Saatçi’nin de bulunduğu Türkçe Pop müzik grubu.

Grup Vitamin 1990 yılında Bol Vitamin albümünü çıkarmıştır. Grup, döneminde çok tutan yerli ve yabancı şarkıları kullanarak hicivler yapıyordu. İlk kadrosunda Gökhan Semiz, Ufuk Yıldırım, Ercan Saatçi, İzel (İzel Çeliköz), Sertaç Demirtaş, Emrah Anul, Selçuk Aksoy ve Murat Uzunal bulunuyordu. Bu albümden sonra Murat Uzunal gruptan ayrıldı ve 1992′de Yangın Var albümünü çıkardı. Aynı yıl İzel de gruptan ayrıldı.

Bu ilk albümün getirdiği umulmadık başarıdan sonra grup 1991′de Grup Vitamin albümünü çıkardı. Bu albümle birlikte grup içinde çıkan anlaşmazlıklar sonucu grup ikiye ayrıldı. Asıl Vitamin Gökhan Semiz, Selçuk Aksoy, Emrah Anul ve Sertaç Demirtaş’la devam etti. Aynı dönemde Ercan Saatçi ve Ufuk Yıldırım da Vitamin adı ile konserler vermeye başladı. İki ekip arasında “hangisi gerçek Grup Vitamin” tartışmaları başladı. Esasen Vitamin konsepti Gökhan Semiz’e ait olduğu için bu işi sürdüremeyen Ercan ve Ufuk isimlerini önce Uf-Er’e çevirip 1992′de “Vitamin Değil Şifa Niyetine” ve 1994′te “Ebabil Bir Kuştur” albümlerini çıkardılar ve daha sonra bu tarz çalışmaları hepten bıraktılar. Bu ikili son kez Ercan Saatçi’nin 1995′te çıkan ilk solo albümü Sayenizde’deki “Biz Burdayız” klibinde birlikte gözüktü.

Albümleri
Bol Vitamin (1990)
Grup Vitamin (1991)
Yandık Desene (1992)
Üşüttük (1993)
Aşkın Gözyaşları (1994)
Zeytinyağlı Yaprak Dolması (1995)
Deli Dolu (Best of)(1996)
İyi günler Türkiye (1998)

Şarkıları

Acaba Bu Ne Baba Be

Ellere Varda Bize Yokmu

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 15:24

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy