Custom Search

Kısaca Böbrek Yetmezliği Belirtileri Nelerdir? Böbrek Yetmezliği Tedavisi

Kısaca Böbrek Yetmezliği Belirtileri Nelerdir? Böbrek Yetmezliği Tedavisi


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Böbrek sorunlarının her biri birbirinden acı ve mühim bir ciddi sağlık problemidir. En başta yapılması gereken böbreğin istediği suyu vücuda aktarmaktır...



Böbrek yetmezliği belirtileri nelerdir?

Kansızlık, aşırı kilo kaybı, halsizlik başlıca belirtilerdir. Zamanla hastalık ilerledikçe cilt rengi koyulaşır ve toprak rengine döner. Tansiyon yüksektir ve tansiyona bağlı baş ağrıları vardır.

Kemiklerde erime ve buna bağlı olarak kırıklar oluşur. Çünkü böbrekler, kemiklere destek olamaz hale gelir.

İdrar berrak ve açık renk olmalıdır. Eğer idrar, koyu renk ve sarı renk ise bir böbrek hastalığına işaret edebilir. İdrar çok köpürüyorsa, bu böbrek yetmezliği işareti kabul edilir. Sağlıklı olan bir kişi, 400 cc kadar günlük idrar çıkışı mutlaka yapmalıdır.

Kalp krizi geçirme riski artar. Böbrek yetmezliği küçük çocuklarda oluştuğunda gelişim sorunları meydana çıkar. Kısa boy, kemiklerde gelişim sorunları başlıca görülenlerdir.


Böbrek yetmezliği nedenleri nelerdir?

Uzmanlar özellikle bilinçsiz ilaç kullanmanın böbrekleri yorduğunu ve böbrek yetmezliğini başlattığını söylüyorlar. Özellikle antibiyotik ve romatizma ağrı kesicileri çok kullanıldığında böbrek yetmezliği oluşumu hızlanıyor. Anne ve babada görülen böbrek yetmezliği çocuklarda genetik olarak riski %50 arttırmaktadır. Bu nedenle erken tanı için çocuklar bir doktora götürülmelidir.


Uzmanlar böbrek yetmezliğinden korunmak için;

Kilo almanın önüne geçilmeli, sigara ve alkol tüketilmemeli, tuz tüketimi sınırlanmalı, ağır ve yağlı yemeklerden uzak durulmalıdır. Protein tüketimi azaltılmalıdır ve sebze, meyve ağırlıklı beslenilmelidir. Unutulmamalıdır ki, böbrek yetmezliği kalbi ve beyni de etkiler. Sonuçları çok kötü olabilir. 40 yaş sonrası herkes yılda bir kez böbrek testleri yaptırmalıdır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 15:56

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy