"Sponsorlu Bağlantılar"
▼ İçerik ▼
Baş dönmesi kulaklara, travmalara, nörolojik hastalıklara, fiziksel rahatsızlıklara, psikolojik hastalıklara bağlı olarak gelişmektedir. Fakat baş dönmesinde esas etkili olan organ kulaklarımızdır.
Eğer baş hareketlerimizle baş dönmemiz artıyorsa, iç kulakta bulunan organların kontrol edilmesi gerekmektedir. İşitme kaybı başlaması, kulaklarda çınlama ve buna bağlı baş dönmesi iç kulaklarda dengesizlikten olabilir.
Akıntılar, denge sinirinin etkilenmesi, damar tıkanıklıkları nedeni ile iç kulağa az kan gitmesi ile oluşabilir. Daha kötüsü, kulak zarı yırtılması baş dönmelerine neden olabilir. Başın şiddetli bir şekilde çarpılması ve alınan darbeler nedeni ile bulantı ve kusmalar olabilir.
Hemen hekime gözükmek gereklidir. Beyinde ve beyincikte urlar, damar tıkanıkları, MS, Parkinson ve ileri migren hastalıklarında baş dönmeleri sıklıkla karşılaşılan durumlardır. İshal, kusma gibi vücudun çok su kaybetmesinde, kalp hastalıklarında, kalp krizi öncesi, guatr, şeker hastalığında baş dönmeleri yaşanmaktadır. Ayrıca depresyon, stres ve panik atak da baş dönmesi, olağan durumlardır. Baş dönmesi yaşadığınızda, mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir.
Baş dönmesi altında yatan nedenler belirlenmelidir. Hafif baş dönmelerinde, evde tansiyon ölçülmelidir. Tansiyonunuzun düşük olması baş dönmesi yaratabilir. Ayakların biraz yükseğe alınarak sırt üstü dinlenmek baş dönmesini dindirmektedir.
Sürekli ve rahatsızlık veren bir baş dönmeniz varsa, kan tahlilleri, kulak burun boğaz testleri, MR ile neden araştırılmalıdır. Çünkü baş dönmesi bir hastalık değildir, vücudun başka bir yerinde olan hastalığın sadece bulgusudur. Bu nedenle araştırmak gereklidir. Asla hafife alınmamalıdır ve bir hekime gözükülmelidir.
"Sponsorlu Bağlantılar"
Ekleyen: 13:47
, Saat:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder