Custom Search

Yeni! İşyerlerinde Sağlık Personeli Çalıştırma Haberi, Riskli İşyerleri Hangileri? 1 Ocak 2014 Yeni Uygulamalar

Yeni! İşyerlerinde Sağlık Personeli Çalıştırma Haberi, Riskli İşyerleri Hangileri? 1 Ocak 2014 Yeni Uygulamalar


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


1 oCAK 2014 itibarı ile yeni uygulamaların başında gelen bir sistemle sadece büyük işyerleri değil riskli sınıfta yer alan küçük esnafta sağlık personeli çalıştırmak zorunda.... Bu işlemi yapmayanlara uygulanacak para cezası ise 5 bin 390 lira ...

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ilk olarak 30 Haziran 2012’de Resmi Gazete’de yayımlandı. Ardından da işyerlerine 30 Aralık 2012’ye kadar süre tanındı. Kanuna göre tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre farklı tarihler var. Ancak risk değerlendirmesi yapılması, çalışan temsilcisi seçilmesi, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitilmesi, sağlık gözetimi gibi yükümlülükler şu an ‘tüm işyerleri için’ zaten yürürlükte. Çoğu işyeri hâlâ başta çalışan temsilcisi olmak üzere bu yükümlülükleri hayata geçirmemiş durumda.

KİMLER RİSKLİ İŞYERİ KAPSAMINDA?

1 Ocak’tan itibaren sadece büyük işyerleri değil, meslek kodu itibarıyla ‘riskli’ ilan edilen iş kollarındaki küçük esnaflar da bu yükümlülüğü yerine getirmek zorunda. Örneğin;
- Erkek berberleri,
- Kadın kuaförleri
- Hamamlar saunalar
- Solaryumlar,
- Ayakkabı tamircileri
- Lunaparklar
- Fizyoterapi merkezleri
- Diş hekimleri,
- Çağrı merkezleri
- Özel güvenlik faaliyetleri 15 gün içinde mutlaka hizmet iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve yardımcı sağlık personeliyle ilgili eksikliklerini gidermek zorundalar.  


İŞYERİNİZDE bu alana ilişkin sertifikalı personel bulunuyorsa, onları görevlendirebilirsiniz. Bu nitelikte çalışanınız yoksa, yarı zamanlı hizmet sözleşmesi imzalayarak dışarıdan bu hizmetleri alabilirsiniz. Ya da tüm bu hizmetleri Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak ifade edilen kuruluşlardan sağlayabilirsiniz.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 01:46

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy