"Sponsorlu Bağlantılar"
▼ İçerik ▼
*Dişleriniz her gün en az iki kere fırçalayın.
Klasik oldu farkındayım ancak diş sağlığı tıpkı el ayak sağlığı kadar önemlidir. Gün boyu sıcak-soğuk, yağlı, asitli, şekerli bir çok yiyecekten sonra dişlerimizi fırçalamadan, temizlemeden yatmamız sabah kalktığımızda ağzımızda çok korkunç bir koku yayar. Buna sebep vermemek için dişlerimizi düzenli bir şekilde fırçalamalıyız. Hatta fırçalamakla kalmayıp diş ipi de mutlaka kullanın.
*Sakız çiğneyin
Sakız çiğnemek hem çene kaslarınızı geliştirir hem dişlerinizin yapısını düzeltir hemde dişlerinizin arasında kalan kırıntıları, atıkları temizlemenize yardımcı olur. Diş temizlenin bir diğer yolu da sakız çiğnemektir. Günlük koşturmaca içinde diş fırçalamaya vakit bulamayanlar için önerilir. Tabiki şekersiz sakızlar.
*Kafeinli içeceklerden, sigara ve alkolden uzak durun.
Bildiğiniz gibi bu tür kafeinli, asitli içecekler ağız kokusu oluşumunda etkilidir. Sigaranın zararından ise bahsetmeye bile gerek yok hepimiz bu konuda bilinçlendik.
*Maydanoz yiyin.
Maydanoz günlük bir kaç tutam tüketildiğinde ağızda ki kötü koku oluşumunu engeller ve eğer varsa ağızdaki kokuları da giderir.
*Soğan ve sarımsak gibi gıdaları çiğ tüketmeyin.
Bu tür gıdalar çiğ tüketildiklerinde ağızda gün boyu bir koku bırakır. Ağız kokusu olan kişiler bu yiyecekleri tükettiklerinde koku daha da artar.
*Yiyeceklerinizde ki baharat ve şeker oranını azaltın.
Yemeklerinizde ki baharat oranını azaltarak ağız kokunuzun nedenlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Kullandığınız şeker miktarının azalması sizi düş çürümelerine karşı koruyacak dolayısıyla ağız kokunuz oluşmayacaktır.
*Günlük en az 8 bardak su için.
Diş temizliğinden sonra ağız kokunuzun çözümü olacak su tüketimini hayatınızın olmazsa olmazları arasına almalısınız. Sadece ağız kokusu için değil tüm vücudunuza iyi gelecek olan su tüketiminizi artırarak ağız kuruluğundan kurtulacak ve beraberinde ağız kokusu probleminizi gidereceksiniz.
Tüm bunlar sizlere yardımcı olabilecek bir kaç basit yöntem. Baş edemediğiniz bir ağız kokusu problemi yaşıyorsanız geç kalmadan bir kulak burun boğaz uzmanına gidip tedavinize başlamalısınız.
"Sponsorlu Bağlantılar"
Ekleyen: 11:21
, Saat:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder