Custom Search

Erkek Çocuk Doğurma Yolları Var mı? Erkek Çocuk Doğurmak!

Erkek Çocuk Doğurma Yolları Var mı? Erkek Çocuk Doğurmak!


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Erkek Çocuk Doğurma Yolları Var mı? Erkek Çocuk Doğurmak!

Öncelikle belirtilmelidir ki bebeğin cinsiyetini erkek yani baba belirler... diğer bakımdan evlat sahibi olmak onun cinsiyeti tamamen Allah a bağlıdır ki o ne isterse onu verir. sadece hayırlı evlat istemeliyiz...

Bebek sahibi olmak dünyanın en güzel duygusudur. Her çift, bebeklerinin eli ayağı ve zekası düzgün olarak kucağına almak ister. Fakat, pek çoğumuz ya erkek ya da kız çocuk sahibi olmak arzusundadır. Bu nedenle de çocuğun cinsiyetini belirleme düşüncesi taşır. Özellikle Türkiye’de pek çok çift, erkek çocuk isteyerek hekimlere başvuru yapar.

Yapılan tüp bebek uygulamalarında embriyo oluşturulurken bu ayrımın yapılabildiği söylense de ülkemizde bu uygulama yasaktır. Tarih boyunca insanlar erkek çocuk sahibi olabilmek için birçok yöntem denemiş ve erkek çocuk doğurmanın yollarını aramıştır..

Cinsiyet belirleme

Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi, erkek spermi ile kadının yumurtasının döllenmesi sırasında erkeğin sperminin karakterine bağlı olarak oluşmaktadır. Spermlerde X ve Y olarak bilinen iki karakter vardır. X kromozomu dişi, Y kromozomu ise erkek bebek oluşumunu sağlayan karakterlerdir. Kadının yumurtasında bir tek X kromozomu bulunmaktadır. Erkeğin sperminden gelen Y kromozomu ile birleştiğinde XY kromozomu erkek bebek, Eğer gelen sperm X kromozomu ise XX kromozomu olarak kız bebek oluşumunu sağlar. Bebeğin cinsiyetini belirleyen unsur erkekten gelen spermlerdir. Yani, erkek spermleri belirleyicidir ve kadındaki kromozomların belirleyici bir özelliği yoktur.

Günümüzde bilimsel altyapısı olan, cinsiyet belirleme yöntemleri birçok anne baba adayı uygulanmaktadır.

Baby Choice cinsiyet belirleme metodu

Bu yöntemde, kadının yumurtasında bulunan zar belli dönemlerde X ve Y kromozomlarını kabul etmemektedir. Bu durum kadının biyolojik saatlerine bağlı olarak değişebilmektedir. Bu metot sayesinde, yumurta zarında bulunan alıcılar X ve Y kromozomlarını hangi günlerde kabul edildiği bulunmaktadır. Bu metot, bir yıl içinde 75-80 gün kadar X bir o kadar süre Y kromozomlu spermleri, kalan sürede de her iki kromozomu taşıyan spermleri kabul ettiğini öngörmektedir. Anne ve baba adaylarının cinsel yaşantıları ile ilgili detaylar sayesinde özel bir plan ve program hazırlanmakta, hangi günlerde çiftlerin ilişki yaşamaları gerektiği verilmektedir.

Shettles cinsiyet belirleme metodu

Shettles yönteminde, Y kromozomu X kromozomuna oranla daha hızlı hareket etmektedir. X kromozomu olan spermler Y kromozomu olan spermlere oranla daha fazla yaşamaktadır. Buna bağlı olarak Y kromozomu taşıyan spermler, kadının tam yumurtlama zamanında cinsel ilişkiye girilirse, bu kromozomların yumurtaya ulaşması daha çabuk olacağından bebek erkek olarak belirlenmiş olur. Yumurtlama döneminden birkaç gün evvel ilişkiye girildiğinde, Y kromozomları hızlı ancak X kromozomları kadar yaşayamadığından X kromozomu canlı kalacak ve bebek kız olacaktır. Bunu başarabilmek için, yumurtlama dönemini tam olarak belirlemeye yarayan testler bulunmaktadır.

Bu metotların yanı sıra farklı birçok cinsiyet belirleme metodu da bulunmakta ve uygulanmaktadır. Erkek çocuk doğurmak için ya da kız çocuk sahibi olmak için, insanlar dün olduğu gibi bugün de bu yöntemleri denemeye ve uygulamaya devam edecekler gibi görünmektedir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy