Custom Search

Koltuk Altı Şişlikleri Nedenleri, Koltuk Altında Şişlik Neden Olur?

Koltuk Altı Şişlikleri Nedenleri, Koltuk Altında Şişlik Neden Olur?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Koltuk Altı Şişlikleri Nedenleri, Koltuk Altında Şişlik Neden Olur?


Koltuk altında neden şişlik olur?

Kol altı lenf bezlerinin şişmesi bir enfeksiyon habercisidir. Eğer koltuk altında ki şişlik sertleşiyor ve üzerinde yaralar oluşuyorsa bu bir iltihap ve enfeksiyon belirtisidir. Eğer koltuk altında 1 cm.’den büyük şişlik varsa ciddi rahatsızlıklar nedenli olabilir. Lenf bezleri ciddi rahatsızlıklarda şişer ve olduğunun 2 katı hale gelirler. Sadece bir bölgeyi etkileyen bir şişlik varsa, bu panik olacak bir durum değildir. Fakat şişlik kol altını ve meme dokusuna kadar inmişse hemen bir hekime başvurmak gereklidir.



Koltuk altı şişliklerinin başlıca nedenleri ; bakteriyal olanlar ; enfeksiyonlar ve iltihaplar, kedi tırnağı hastalığı, lenfanjit, Lenfadenitdir. Ayrıca zona, suçiçeği de koltuk altı şişlik yapmaktadır. Lenfoma, lösemi, meme kanseri, akciğer kanserinde de koltuk altında şişlik oluşur. Mantar, tifo aşısı, kızamık ve kabakulak hastalıkları ve aşıları, alerjiler nedenli lenf bezleri şişebilir. Ayrıca koltuk altı bezeleri, bölgede ki istenmeyen tüyleri alırken oluşacak enfeksiyonlar ile terlemeyi durduran spreyler, deodorantların cilde direk teması ile oluşabilir.

Koltuk altı şişlikleri nasıl tedavi edilir?

Koltuk altlarında ki şişlikler, küçük bir alanda kaldıysa fakat daha sonra büyümeye başlarsa vakit kaybedilmeden hemen bir hekime başvurmak gereklidir. Eğer bir oluşup sonra tekrar kayboluyorsa gene hemen doktora başvurmak gereklidir. Koltuk altı şişliklerin de hekimler hemen taramalar yapacak ve alt yapısında bir rahatsızlık varsa onun tedavisine başlayacaktır.


Özellikle kanser vakaların da erken tanı ve teşhis çok önemli olduğundan vakit kaybetmeden hekime başvurmak gereklidir. Kadınlarda meme kanseri koltuk altlarından meme dokusuna kadar inen şişlikler ile başlayabilir. Bu nedenle asla hafife alınmamalı ve hemen hekim kontrolüne girilmelidir. Özellikle hamilelikten sonra emzirme döneminde koltuk altlarında şişlikler oluşabilir. Eğer, emzirme dönemi bittikten sonra da şişlikler kalmışsa hekime başvurmak gereklidir. Eğer bakteri ve enfeksiyon nedeni ile beze oluşumu olmuşsa, ağızdan verilen antibiyotikler ile tedavi yapılır. Kanser türevi alt yapısı olan şişlikler de cerrahi müdahale yapılmaktadır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:29

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy