Custom Search

Protez Diş Yapılma Aşamaları, Protez Diş Ücretli mi?

Protez Diş Yapılma Aşamaları, Protez Diş Ücretli mi?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Protez Diş Yapılma Aşamaları, Protez Diş Ücretli mi?

İnsan hastalıktan önce sağlığının kıymetini bilemezmiş... Diş yaptıranların hepsi genelde dişlerinin sağlıklı oldukları zamanlara dönüp onlara çok çok iyi bakmayı arzu ederler. Dişleri sağlıklı olanlarda onları fırçalamaktan acizler...:)



Protez kelimesi vücudumuzda eksik ya da işlevini yerine getirmeyen her uzuv için kullanılır. Örneğin gözlük, kalp pili, takma bacak bunlara örnektir. Dişlerimizde oluşan eksikliklerde de protez kullanılır. Dişlerde protez kullanmadan önce gerekli kanal ve dolgu tedavileri uygulanarak diş kaybının önüne geçilmeye çalışılır. Eğer bunlara rağmen diş kaybediliyorsa diş protezi uygulaması yapılır.


Protez çeşitleri nedir ve nasıl yapılır?

Diş protezleri sabit ve hareketli olmak üzere iki şekilde üretilir. Sabit olan protezler ağza yerleştirildikten sonra yerinden çıkarılmaz. Hareketli olanlarsa, takıp, çıkarılan protez türleridir sabit değildirler. Sabit protezler, ağzında az sayıda diş kaybetmiş hastalara uygulanırken, hareketli protezler çok diş kaybeden hastalara uygulanmaktadır.

Hareketli protezler de tam olarak yapılanlar bir de kısmi olarak uygulamalar yapılmaktadır. Sabit protez uygulamalarında hastanın dişi kesilerek çıkarılır ve üzeri kaplama yapılarak, hastanın ağzına monte edilir. Bu noktadan sonra hasta dişi ağzından çıkaramaz diş artık kendi doğal dişi gibi sabittir. Sabit protezler 10-15 gün içinde yapılmaktadır.

 Kullanım süreleri yaklaşık olarak 8 yıla kadar varmaktadır. Bu süre sonunda değiştirilmesi önerilir. Diş sayısı çok az ise hareketli protez uygulaması yapılır. Bu protezler de kısmı ve genel uygulamalar vardır. Yani bir kısma uygulamak ya da tüm dişlere uygulamak gereklidir.

Hareketli protezler rahatlıkla çıkarılır ve takılır. Hareketli protez yapımında hasta 7-8 defa diş hekimine gitmelidir. Hareketli protez takılacak olan kişiye yaklaşık 2-3 ay içinde protezleri takılır. Hareketli protezlerin yaşlanınca oluşan diş kaybına göre yapıldığı düşünülse de genç yaşlarda dişlerini kaybeden kişilere de uygulanmaktadır. Bu yaşla ilgili değil, ağızda kalan diş sayısı ile ilgilidir.

Protez bakımı nasıl yapılmalıdır?

Hareketli protezlerin bakımı çok önemlidir. Her gün diş macunu ile düzenli olarak fırçalanmalı gerekirse antiseptik solüsyonlar da bekletilmelidir. Çünkü bu tür protezlerde oluşan bakteri ve plaklar ağız dokusuna ve diş etlerine zarar vermektedir. Hareketli protez kullanılırken diş etlerinde oluşacak olan kanamalarda hemen bir hekime başvurmak gereklidir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy