Custom Search

Saçların Dökülmesini Ne Önler? Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saçların Dökülmesini Ne Önler? Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


*Saçlarınızı ılık su ile yıkayın.

Saçlar günlük tozdan çok çabuk etkilenir ve çabucak kirlenirler. Bazen toza bile gerek kalmaz ve saçın yapısına bağlı olarak günlük yıkamak gerekebilir. Ilık su saçımızı çok daha parlak ve sağlıklı gösterecektir. Sıcak su saçlarınızın ışığını alır ve cansızlaştırır. Saçınızı durularken suyun derecesine dikkat etmeyi unutmayın.

*Saçlarınızı çok iyi durulayın.

Saçınızın dibinde kalan şampuan ve sabun artıkları saçlarınızın kepeklenmesine ve dolayısıyla cansız bir görünüm almasına neden olur. Banyodan sonra saçınızın mat görünmemesi için saçlarınızı bol ve ılık su ile durulayın.

*Şampuanı saçınıza dökmeyin.

Şampuan kullanımı da saç bakımı için çok önemli bir unsur. Şampuanınızı saçınıza uygularken direk olarak saça dökmek yerine avuç içine bir miktar şampuan alıp bunu saçınızına yedirin. Dip kısımlarına kadar ulaşmanız gerekmez diplerine masaj yapmanız temizlenmesi için yeterli olacaktır.

*Çok fazla yıkayarak saçlarınızın yağ dengesini bozmayın.

Saçlarınız çok yağlı olduğu için günlük yıkıyor ve çok bol köpüklüyorsanız artık bu uygulamadan vazgeçin. Günlük yıkamanız sırasında saçlarınız da çok az şampuan kullanmanız kafi olacaktır. Çünkü saçınızın belirli bir yağ dengesi vardır ve siz bu yağ dengesini tamamen bozmaya çalışırsanız o esnada saçlarınızın koparak dökülmeye başlayacaktır.

*Saçınız ıslakken taramayın.

Islak saç her zaman için kırılmaya müsaittir. Saç telleri kabarık olduğu için siz tarama ile uğraşırken saçlarınızın fazlasıyla kırılır. Hatta kimilerinin saçları ıslakken fazla dolaştığı için bu karmaşıklığı açmaya çalışırken saçlarınızın oldukça yıpranır. Bu nedenle banyodan hemen sonra saçlarınızı taramakla uğraşmayın. kendi halinde birazcık kurumasını bekleyin.

*Fön makinesini dikkatli kullanın.

Banyodan çıkar çıkmaz hemen saçlarınıza fön makinesi tutmak oldukça sakıncalıdır. Yine ıslak saç nazik olduğu için ısıya maruz kalmak saçınızı güçsüzleştirecektir. Saçınızı yıkadıktan sonra havlu ile nazik bir şekilde kurulayıp 15-20 dakika hiç bir işlem yapmadan bekleyin. Daha sonra fön makinesinin düşük ayarında saçlarınızı kurutmaya başlayabilirsiniz.

*Saç kreminizi sadece saçınızın uç kısmına uygulayın.

Saç kremi kuru saçlar için olduğu kadar zor taranan, cansız ve mat görünen saçlar içinde kurtarıcıdır. Ancak saç kremini kullanırken saçınızın dibine uygulamamaya özen gösterin. Saç dibinizde zaten yeni çıkan saçlarınız var ve taze bir saçın bakıma asla ihtiyacı olmaz.

*Jöle ve sprey kullanırken dikkat.

Jöleyi saçlarınızın diplerine asla sürmeyin. Çünkü saç diplerinde kalan jöle saçlarınızın diplerinin güçsüzleştirir ve saç köklerinizin yok olmasına neden olur.

Sprey kullanırken de saçınıza çok yakı uygulamayın yoksa taş gibi kalıplı bir saç modeli ortaya çıkar. Saçlarınızın uzunsa spreyi püskürtüp saçlarınızı sprey aşağı doğru inerken altına koyun. Yine bukleleriniz için spreyi saçın alt kısmından uygulayın. Böylece saçınız bozulmadan doğal bir görünüm elde etmiş olursunuz.

*Düzenli beslenmeye özen gösterin.

Saçlarınızın içeriden desteklenmesine de ihtiyaç vardır. Bunun için özellikle omega-6 içeren besinler tüketin. Çünkü omega-6 asitleri saçlarınızın kırılmasını önler ve saç düzleştirici, fön, maşa gibi ısı veren saç şekillendiricilere karşı saçınızı korur. Bol su içmek de saçınızı ve cildinizi canlı gösterir.

En çok üstüne düştüğümüz, uğraştığımız, güzel olsun derken de yıprattığımız saçlarımızın sağlıklı görünmesi daima başımızın üzerinde canlı ve dolgun durması için gereken özeni göstermeli, haftalık yada en azından ayılık bakımlar yaptırarak saçlarımızı korumalıyız. Ne yazık ki saçımız döküldüğünde geri gelmesi hiç de kolay olmamaktadır. Bu nedenle her şeyde olduğu gibi saçımızın değerini de kaybetmeden anlamalıyız.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 11:40

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy