Custom Search

Bebek Ne Kadar Emzirillir? Bebeğin Emme Süresi Ne Kadar?

Bebek Ne Kadar Emzirillir? Bebeğin Emme Süresi Ne Kadar?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Yenidoğan bebeklere ilk 6 ay anne sütü vermenin faydalarını artık hepimiz biliyoruz. Bebeklerde bağırsak florası daha henüz gelişmemiştir ve bağışıklık sistemi oluşmamıştır. Anne sütü bağışıklık sistemini onarıp, güçlendirirken bağırsakların çalışmasına da katkı verir.


Anne sütünün faydaları

6 ay sonra anne sütü yanında verilen ek gıdalar, anne sütüne destek olarak verilen gıdalardır. Anne sütünün 2 yaşına kadar çocuklara verilmesi istenir. Fakat bu belirgin bir sınır değildir çok daha uzun süre verilebilir. Anne sütünün faydaları, bağışıklık sisteminden vücut gelişimine kadar çok iyidir. Son olarak yapılan araştırmalar, uzun süre anne sütü emene çocukların hastalıklara karşı daha bağışıklığının olduğunu ve daha iyi geliştikleri yönündedir.

Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamalarda, doğum olduktan 1 saat içinde bebek emzirmeye başlanmalıdır. Emzirme, bebek istediği zaman ve sıklıkta yapılmalıdır. Şişe ve biberon kullanılmalıdır. Anne sütü, yeni doğan bebeklerde, ihtiyaç duyulan tüm besinleri içerir.

 Ayrıca vücutta antikor üretimini hızlandırır. Emzirmenin anne için de faydası büyüktür.  Adetlerin başlamasını geciktirerek doğal bir doğum kontrol uygulanmasını sağlar. Göğüs ve yumurtalık kanserinden korur. Annenin doğum sırasında aldığı kiloları vermesine yardımcı olur. Uzun süre emzirilen çocuklar, kolesterolleri düşük ve tansiyon hastalıkları olmayan çocuklardır.

 Ayrıca, obezite, diabet hastalıkları da olmamaktadır. Uzun süre emen bebeklerin daha zeki olduklarına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yeni Zellanda’da yapılan bir araştırma da 1000 çocuk 18 yıl boyunca gözlemlenmiştir. Anne sütü emen çocuklar ile emmeyen hazır mama ile beslenen çocuklar gözlemlendiklerinde anne sütü emenler daha zeki ve başarılı olmuştur.


 Ayrıca anne sütü ile beslenen çocuklar, konuşma zorluğu da yaşamamaktadır. Çünkü, biberondan gelen sütün akışını yavaşlatmak için bebek, ısırma ve nefes almaya çalışmaktadır. Bu nedenle dişlerde ve çene yapısında bozukluklar ve konuşma zorlukları ortaya çıkmaktadır.

Anne sütünün binlerce yararı yanı sıra, hazır mamalara göre sindiriminin kolay olması başlıca nedenlerdendir. Bunun nedeni, içinde bulunan enzimlerdir. Anne sütü, bebeğin midesinde inek sütüne göre çok daha kolay hazmedilir.Anne sütünü bu nedenle uzmanlar en az 2 yıl kadar verilmesi konusunda hemfikirdirler.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 06:13

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy