Custom Search

Kahve Kaç Kalori? Kısaca Kahve Faydaları

Kahve Kaç Kalori? Kısaca Kahve Faydaları


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Çaydan sonra vazgeçilmezler listesinde 2. sırada yer alan diğer içecek kahve.... Hangi türlüsü olursa olsun kahvenin insana vermiş olduğu farklı bir haz var ... Hem faydaları da düşünülürse hergün 8 10 bardak çayın yanına bir fincan kahve çok da güzel durur :)



Sade kahve: Siyah ve yeşil çay gibi antioksidan içeren kahvenin kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Konsantrasyon problemi olan veya baş ağrısı çeken bireylerinde kahve tüketmesi sonucu bu problemlerinin geçtiği bilinmektedir. Her yiyecek ve içeceğin fazlası zararlı olduğu gibi kahvede de aynı durum söz konusudur.

Kalp ritminin bozulmasına ve taşikardiye neden olan fazla miktarda kahve tüketimi ayrıca strese de neden olur. Özellikle kalp rahatsızlığınız var ise bu duruma daha fazla dikkat etmek zorundasınız. Ayrıca günde 4-5 kupa kahve yine tansiyonunuzun yükselmesine neden olduğu bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. 1 fincan sade kahve 5 kaloridir.

Türk Kahvesi: Sohbetlerin vazgeçilmezi olan Türk kahvesi koyu bir kahve olması nedeni ile tüketimine kesinlikle dikkat edilmelidir. Çünkü fazla miktarda içilmesi gün içerisinde sık sık çarpıntı problemi yaşamanıza neden olabilir.

Türk kahvesini gün içerisinde en fazla tercih etmeniz gereken yer ise spor yapmadan 30-45 dakika öncedir. Bu şekilde egzersiz anında kalori yakımını da arttırmış olursunuz. 1 fincan türk kahvesi ortalama 1 kaloridir.



"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 16:31

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy