Custom Search

Uykusuzluğa Ne İyi Gelir? Uyuyamıyorum Diyorsanız Okuyun !

Uykusuzluğa Ne İyi Gelir? Uyuyamıyorum Diyorsanız Okuyun !


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Gece olunca hayatı kabusa dönüşen insanlar tanıyorum ya da tüm hayatını tersine çevirmiş gece ayakta gündüz uyuyan.... Uykusuzluk uyuyamama problemi çok ciddi bir sorun ve sebepleri araştırılması gereken bir konudur. Stres sıkıntı ve tüm olumsuzlukların yanında beslenmenin de uyku da çok ciddi bir yeri vardır...

Bazı yiyecekleri tükettikten sonra uyku hali daha sık görülür. Bunun nedeni bu yiyeceklerin triptofandan zengin olmasıdır. Triptofan bir amino asittir ve serotonin salgılanmasını sağlar. Serotonin ise karanlık oluştuğunda melatonine dönüşür ve uyku hali başlar.
Bu yiyecekleri daha sık tüketin

Yulaf
Serotonin salgılanmasını artıran yulaf sinir sistemi için önemli bir besin, sakinleştirici ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan bu besini kahvaltıda, ara öğünde tüketmeniz mümkün.


Demirden zengin besinler
Demir eksikliği yaşayan kişilerde uykusuzluk da görülebilmekte. Demirden zengin besinlerle gerekirse supleman takviyesi ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.


Hindi
Triptofandan zengin olan hindi eti serotonin salgılanması için önemli bir aminoasit


Melisa ve Papatya çayı
Rahatlatıcı etkisinden dolayı uyku öncesinde tüketildiğinde faydası olabilmektedir.


Ilık süt
Triptofan içermesi nedeniyle uyku öncesi ılık süt tüketimi uykusuzluk sorunu yaşayanlar için ideal.


Badem ve fındık
Uygun miktarda tükettiğinizde içeriğindeki magnezyumdan dolayı kas gevşetici, triptofandan dolayı sakinleştirici etkisi bulunmakta.


Ispanak
Klorofil ve magnezyumdan zengin olan ıspanak yine uykusuzluk yaşayanlar için ideal besinlerden.


Ya uzak durun ya da azaltın
Alkol
Tüketim miktarına göre sakinlik hissi verebilen ama fazla tüketildiğinde uykusuzluk sorunu yaşatan alkolü dikkatli tüketmenizde fayda var.


Sigara
Birçok kişi sigara içtiğinde sakinleştiğini söylese de nikotin güçlü bir uyarıcıdır. Uykuya geçmekte zorluk oluşur, geç kalkma isteği vardır.


Kafein içeren içecekler
Kahve, koyu çay, enerji içecekleri, çikolata içeriğindeki kafeinden dolayı uyarıcı etki yapar, uykusuzluk sorunu yaşayanların daha az tüketmesi gerekmekte.


Akşam yemeğini geç yemeyin
Geç saatlerde tüketilen akşam yemeği sindirim sorunları oluşturacağından uykusuzluk sorunu yaşatabilir. Ya hafif seçeneklerle geçiştirmek yada uyku saatlerini değiştirmek etkili olacaktır.


Bazı besinleri akşam tüketmeyin
Patates, patlıcan, domates, turşu, küflü peynirler, tütsülenmiş etler ve sosis tiraminden zengin besinlerdir. Tüketim miktarına göre tiramin beyni uyarıcı etki gösterir. Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Diyetisyen Özlem Sert Aydın

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 14:35

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy