Custom Search

Youtube Neden Engellendi? Youtube Erişim Yasağı Nedeni, Youtube Giriş

Youtube Neden Engellendi? Youtube Erişim Yasağı Nedeni, Youtube Giriş


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Yeni çıkan yasalardan birisi de güvenli internet kullanımı ile ilgiliydi. Bugün itibari ile 13 ocak 2014 TTnet ve süperonline kullanıcıları dışındaki internet sahiplerine toyube engellenmiş durumda ....



Dünyanın en fazla tıklanan video sitesi Youtube'a Uydunet ve Kablonet servislerinden bağlanan kullanıcılar şok oldu. Kullanıcılar, "Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir" yazısıyla karşılaştı.

TORBA yasa tasarısıyla gündeme gelen ve ilerleyen günlerde karara bağlanması beklenen internete yönelik yasa değişikliklerinin yarattığı tartışma gündemdeki sıcaklığını korurken, ünlü video paylaşım sitesi Youtube'un Uydunet , Kablonet ve TürkNet üzerinden erişiminin engellenmesi kafaları karıştırdı.


Uydunet ve Kablonet'ten internet hizmeti alan kullanıcılar, dünyanın bir numaralı video sitesine girmeye çalıştığında 'erişim engeliyle' karşılaştılar. Tepkilerini sosyal medyada dile getiren kullanıcılar durumu 'internet yasağı' olarak yorumladılar.

Uydunet Müşteri Hizmetleri konuyla ilgili 'genel bir sorun' olduğunu söylerken kullanıcıların müşteri hizmetlerini aradıktan sonra arıza kaydı oluşturmaları durumunda bu sorunun giderileceğini söylediler.

TürkNet Müşteri Hizmetleri ise an itibariyle hiçbir kullanıcının erişim engeli nedeniyle kendilerine ulaşmadığını söylemekle yetindi.

TTNet ve Superonline kullanıcıları ise Youtube'a ulaşmada herhangi bir sıkıntı yaşamazken, Uydunet, Kablonet ve TürkNet kullanıcılarının karşılaştığı 'Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir' sayfası olası bir hackleme ihtimalini de gündeme getirdi. Çünkü mahkeme kararı ile kapatılan siteler, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın belirlenen kararına göre yapılır ve bu karar da bahsi geçen sitenin anasayfasında belirtilir.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 13:18

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy