Custom Search

Yeni KPSS de Değişiklik Haberi, 2014 KPSS Soru Sayısı ve Süresi

Yeni KPSS de Değişiklik Haberi, 2014 KPSS Soru Sayısı ve Süresi


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Yapılan son değişikliğe göre Kpss de soru ve sınavın süresi kısaltılmıştır Bu durum da eminim ki bizim stresimizde azalacaktır. Çünkü ne kadar soru o kadar sıkıntı stres. ve böylece umuyoruz ki sınavda çıkacak soru sayısına göre çalışılacak konu sayısı da en aza indirilir :)

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) pazar günü  uygulanan alan testlerinde soru sayısı 30, iki oturumda sınav süresi de 160'ar dakika olarak belirlendi.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2014-KPSS ile ilgili Devlet Personel  Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bazı kararlar alındı.

Bu doğrultuda 2014-KPSS Lisans sınavından itibaren alan testlerinin  süresi, pazar sabah ve öğleden sonra 160'ar dakika olacak. Hukuk, çalışma  ekonomisi ve endüstri ilişkileri, iktisat, ekonometri, işletme, istatistik,  maliye, kamu yönetimi, muhasebe, uluslararası İlişkiler alanlarından ise 30'ar  soru sorulacak.

2013-KPSS'de uygulanan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin  kapsamı ve yaklaşık ağırlıkları, uyumu sağlamak amacıyla, 2014-KPSS Lisans ve  2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavlarında da aynen uygulanacak.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 14:55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy