Custom Search

Doğurganlığı Ne Artırır? Doğurganlığı Artıran Besinler

Doğurganlığı Ne Artırır? Doğurganlığı Artıran Besinler


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Merkezleri Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Tıraş, en çok yeşil yapraklı sebzelerde ve kuru baklagillerde bulunan B vitaminlerinin doğurganlığı arttırdığına dikkat çekti.

Akşam gazetesinin haberine göre; sperm yapımında folik asit alımının önemine işaret eden Tıraş, “Muz, brokoli, çilek, turunçgiller ve suları; mercimek, kuru fasulye gibi tahıllar; kuşkonmaz, avokado, bezelye, ıspanak, taze fasulye gibi yeşil yapraklı sebzeler; karaciğer, yumurta, ton balığı ve yoğurt gibi gıdalar kaliteli sperm üretimi için çok gerekli” dedi.

DNA’YI DÜZELTİYOR
Plasebo kontrollü bir çalışmada 5 ay folik asit ve çinko fosfat desteğiyle sperm sayısında yüzde 70 artış gözlendiğini de söyleyen Tıraş, bebeğin sağlığına etkilerini şöyle anlattı:

“Folik asidin etkisiyle spermin DNA bütünlüğü korunduğundan, gelecekte çocuk sağlığında da önemli bir rol üstleniyor. Folik asit eksikliği olduğunda anemi ve büyüme geriliği gibi hastalıklar yaşanabiliyor. Hamile kalmadan en az bir yıl önce folik asit alan kadınlarda erken doğum riskinin yüzde 70 azaldığına işaret eden Tıraş, şunları söyledi: Folik asit kullanımı bebekte zeka geriliği, körlük ve kronik akciğer gibi ciddi sorunlara yol açan erken doğum riskini azaltır. Hamileliğin 20 ve 28. haftaları arasındaki erken doğum riskini yüzde 70 oranında; 28 ve 32. haftaları arasındaki erken doğumları da yarı yarıya azaltıyor.”

HAMİLE KALMAK İÇİN 9 GÜN VE SONRASI
Sağlıklı bir hamilelik için öncelikle beden ve ruh sağlığının iyileşmesi gerekiyor.hamile kalmayı kolaylaştırmak isteyenlere şunları tavsiye ediyoruz

- Adetin 9′uncu ve sonraki 10 günü günaşırı ilişkiye girin.
- İlişki sonrası 2-2,5 saat sırt üstü yatın.
- Döllenen yumurtayı büyük bir içtenlikle rahimin kabul edişini düşünün.

HAMİLELİK DÖNEMİNE HAZIRLANMAK İÇİN ATILABİLECEK ADIMLARSA ŞÖYLE:
- İdeal kilonuza ulaşın.
- Bilinçaltınızı temizleyin.
- Adet dönemlerinizi kaydedin.
- Sigara ve alkol kullanmayın.
- Uyku düzeninizi dengeleyin.
- Kafeinden uzak durun.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 14:03

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy