Custom Search

Gerçek Doğum Sancısı Nasıl Anlaşılır?

Gerçek Doğum Sancısı Nasıl Anlaşılır?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Gebeliğin bitimine yakın yalancı sancılar sık sık boy gösterebilir ve hatta siz doğum zamanınızın geldiğini düşünüp hastaneye yetiştirilirsiniz... Sonra yalancı sancı olduğu ortaya çakar... Gerçek sancının belirtileri;

1. Doğum sancısı meydana gelmeden bir kaç saat veya bir kaç gün önce koyu kıvamda kanlı bir sızıntı olur korkmayın bu sızıntı gebelik döneminde oluşan rahim ve vajina arasındaki kıvamlı bir tabakadır.

2. Doğum sancılarınız evvelinde sıvıyı rahim içerisinde tutan zarlar yırtılır şayet doğum sancısı öncesinde söz konusu bu zarlar yırtılmaz ise doğum esnasında doktorunuz tarafından yırtılır. Bu yırtılma esnasında vajinanızdan bir sıvı gelir bu sıvı sızıntı şeklinde veya fışkırarak olabilir.


3. Hamileliğiniz boyunca kasılmalar meydana gelebilir bu yüzden kasılmalar doğum sancısı olmayabilir. Bir çok kadın kasılmaları doğumun belirtisi olarak görür ancak bu kasılmaların bazıları hamilelik esnasında oluşan normal kasılmalar da olabilir. Gerçek doğum sancısında kasılmalar düzenli aralıklarla görülür. Bu kasılmaların giderek şiddeti artar ve bir süre sonra iki kasılma arasındaki süre çok azalır. Ağrılar genellikle rahim içerisinde yukarıdan aşağıya doğru olur ve eğer bu ağrılarınız ayağa kalktığınızda yürüdüğünüzde geçiyorsa bu gerçek doğum sancısı değildir. Bu belirtilerin hepsini görüyorsanız mutlaka doktorunuza gidin çünkü doğum başlamış olabilir. Doktorunuz sizi muayene ederek bebeğin doğumun hangi aşamasında olduğuna, rahimin ne kadar açıldığına bakar ve Eğer zarınız yırtılmış ise mutlaka sizi hastaneye yatıracaklardır. ilk defa anne olan kadınlar için doğum sancısı süresi sancının başladığı andan bebeğinin doğumuna kadar 13 saat kadar sürebilir bazı kadınlarda bu süre artabilir. Daha önce doğum yapmış kadınlarda ise doğum sancısı dört veya sekiz saat arasındadır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 08:08

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy