Custom Search

Simit Fiyatı, Simit Zammı, Simit Kaç Lira

Simit Fiyatı, Simit Zammı, Simit Kaç Lira


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Simide düşünülen zam simitseverleri üzdü... Simit hakkındaki dedikodular devam ediyor ama simidin yeni fiyatının 1,50 tl olacağı tvlerde söylendi... Anlaşıldı ki simidi de artık arada bir özlemle yiyeceğiz :)



İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), tamamı ithal edilen susam fiyatının 4 liradan 10 liraya çıkmasıyla simit fiyatlarında yüzde 50 artış beklendiğini bildirdi. Ancak Türkiye'nin en büyük simit alıcısı olan Simit Sarayı'nın sahibi Abdullah Kavukçu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar zam yapmayacaklarını ve direneceklerini söyledi. İsmini vermek istemeyen bir sektör temsilcisi de simit üreticilerine zam yapmaları yönünde bir baskı olduğunu idida etti.

İSTESOB'dan yapılan açıklamada, simit fiyatının 2011 yılında 1 lira olarak açıklandığı ve o günden bugüne artış olmadığı belirtildi. Açıklamada, 2011'de 50 kilogramlık un çuvalının 42 lira iken bugün 58 liradan satıldığı aktarılarak, 3 yılda personel maaşları, doğalgaz ve odun fiyatlarındaki artışların da zammı kaçınılmaz hale getirdiği kaydedildi.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 10:21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy