Custom Search

Soğuk Hava Zararlı mı? Soğuk Hava Zararları Neler?

Soğuk Hava Zararlı mı? Soğuk Hava Zararları Neler?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


İşte, soğuk havanın zararları ;



Kış aylarının gelmesi ile yakılan odun, kömür kokuları, egzoz gazları soğuk hava ile birleşerek çok daha tehlikeli bir hal alır. Nezle, grip, farenjit, sigara, soğuk hava, hava kirliliği, kokular, stres astımın hızla başlamasına neden olurken astım hastalarında da ciddi sorunlar yaratıyor. Alerjik bir vücut yapınız varsa, soğuk hava ile birlikte astım atakları geçirilebilir. Alerjik bir bünyesi olan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit, bronşit çok daha fazla görülebilir. Çünkü, soğuk hava solunum yollarının kurumasına ve daralmasına neden olur. Bunun sonucunda burundan nefes almak zorlaşır ve ağızdan nefes alınmaya başlanır. Soğuk hava nedeni ile mikroplar çok daha kolay solunum yoluna yerleşirler.


Soğuk hava yanında oluşan kirli hava, alerjik göz hastalıkları, saman nezlesi, astım hastalıklarını geliştirir. Havanın içinde kirliliğe neden olan kimyasallar solunum yoluna yerleşerek rahatsızlıkları başlatır. Bunun yanı sıra burun ve akciğer hücrelerini uyararak alerjik tepkiler verilmesini sağlar. Alerjinin tetiklenmesi ile, burun akıntısı, tıkanıklık, gözlerde kaşınma ve sulanma, öksürük sıklıkla görülmeye başlar. Alerjik astım hastalığı olanlar kirli hava ile astım atağı geçirebilirler.


Uzmanlar, alerjik bünyeye sahip olan kişilerin hava kirliliği olan ortamlardan uzak kalmalarını, kalabalık ve kapalı olan alanlarda uzun vakit geçirmemelerini öneriyor. Sigara dumanından korunmak ve soğuk havada dışarıya çıkarken ağız, burun yani solunum yollarının kapatılması gerektiğini söylüyor. Özellikle alerjik bir bünyeniz veya astım hastalığınız varsa soğuk hava ve hava kirliliğinden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 11:31

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy