Custom Search

Yeni 2014 Bağkur Affı, Bağkur Affı Şartları 2014

Yeni 2014 Bağkur Affı, Bağkur Affı Şartları 2014


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼


Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun bağkur affıyla ilgili çalışma yaptığı bildirildi. .

Affın sınırları nasıl olacak ?

 2 yıldan fazla bağkura borcu olanlar  için 3 aylık süre verilecek.  Bu süre içinde ödeme yapmayanların bağkur borcu silinecek.

 Borcun affı ile birlikte sigortalılık süresi de silinecek . Örneğin 36 ay borcu olanların borcu silindiğinde bu aylara ait sigortalılıkları da iptal edilecek . Eğer istenirse  bu süreler daha sonraki dönemlerde ödenerek yeniden  sigortalılık süresine ekleme yapılacak.

Yukarıdaki örnekte 36 ayı iptal olunan sigortalı yıllar sonra güncel bağkur priminden bu  ayları için ödeme yaparak  bağkurlu olma süresini artırabilecek .  daha önceki dönemlerde bağkur ssk çakışması olupta zorunlu bağkur olduğu dönemlere ait silinme de olabilecek . dolaısı ile bu kişilerin 4 a (ssk 9 sigortalılığı sayılacak . uzun süredir bağkur affı varmı diye soru soranlar oluyordu .

 Bu çalışma ile sorular cevabını buldu . N e zaman olacağı konusunda bir bilgi verilmemiştir. e 2014 yılında uygulanacak.  Kanun çıkmadan hiç bir şeyin kesin olmadığını bildiririz. Bağkur borçlarının 22 milyon Tl civarında olduğu söylenmektedir. Bundan önceki dönemdede aynı şekilde 5 yıldan fazla borcu olanlar için kanun çıkmış ve 6 ay süre tanınmıştı . bu verilen süreler  kaçırılmadan  başvuru yapılmalıdır. yasal düzenlemeler bittiğinde ve Kanunlaştığında burada yayınlanacaktır.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 05:52

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy