Custom Search

Günlük Alınması Gereken Vitaminler Nelerdir? Hangileridir?

Günlük Alınması Gereken Vitaminler Nelerdir? Hangileridir?


"Sponsorlu Bağlantılar"


▼ İçerik ▼



Günlük Alınması Gereken Vitaminler Nelerdir? Hangileridir?



A vitamini ;  Gözümüzün sağlıklı görmesini sağlayan ve göz kusurlarına engel olan vitamindir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi, sıkı vücut, cilt yapısının dengesi, kansere karşı antikor üretme, tiroid hormonlarının sağlıklı çalışmasını sağlar. Günlük A vitamini almak için 1 adet orta boy havuç yenilmelidir.



C vitamini ; C vitamini metabolizmamızda üretilmeyen bir vitamindir. Bu nedenle dışarıdan yiyecekler yolu ile alınır. Vücudumuzda demir emilimi C vitamini sayesinde olmaktadır. Ayrıca bağışıklık sistemimizin güçlenmesi, kanser ile savaş, kolajen üretimi için yani cilt sağlığımız için gereklidir. Günlük olarak 1 adet orta boy domates, 1 adet taze sıkılmış portakal suyu günlük gerekli C vitamini eksiğimizi tamamlar.



K vitamini ; Kanın pıhtılaşmasını sağlayan ve bağırsaklarda yararlı bakterilerin oluşumu için gerekli olan bir vitamindir. Kemiklerin sağlıklı kalması, kemik erimesinin önüne geçme ve kalp-damar sağlığımız için çok gereklidir. Bir tutam maydanozlu yeşil salata günlük K vitamini ihtiyacını karşılar.

E vitamini ; Güçlü bir antioksidan olan E vitamini, kasların düzenli çalışması, sinir sistemi rahatsızlıkları için gereklidir. Günlük 2 kaşık zeytinyağı tüketmek E vitamini almamızı sağlar.



Kalsiyum ; Kemik gelişimi ve kemik sağlığı için kesinlikle kullanılmalıdır. Günlük bir bardak süt, 1 bardak yoğurt ve peynir yemek günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar.

Demir ; 1 kase kuru baklagil, 5-6 adet köfte ile demir eksikliği günlük olarak karşılanır.

Çinko ; 3 köfte ve 1 kase yoğurt çinko ihtiyacını günlük olarak karşılar.

Bakır ; Günde 1 çay bardağı ay çekirdeği günlük bakır ihtiyacını karşılar.

"Sponsorlu Bağlantılar"

Ekleyen: alkmaar, Saat: 07:03

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Yap!

Custom Search

Blog Arşivi

Copyright © 2015 Diapason Tasarım: Kaizen Template
Geliştiren: Bf Legacy